Wetenschappelijk bewezen…waarom wij houden van een mooie billenpartij?

Mannen, bedank Whatmatters! De eerstvolgende keer uw vrouw, lief of maîtresse in een Franse colère schiet omdat je al dan niet stiekem aan het kijken was naar dat lekker ravissant kontje dat binnen uw gezichtsveld viel, duw haar dan even dit interessant en wetenschappelijk onderbouwd artikel onder de neus. Je hoeft jezelf niet eens te excuseren.

Om te beginnen…er zijn twee soorten mannen op deze wereld. De borsten- en billenmannen. Lang nadenken, discussiëren en  filosoferen leert de Whatmattersredactie dat ze er eigenlijk niet helemaal uitzijn. We kunnen beide wel pruimen. Om toch een antwoord op de vraag te krijgen zetten we de wetenschap in om na te gaan waarom wij een voorkeur zouden hebben voor bijvoorbeeld de billen.

Dat antwoord kregen we dan ook van de Universiteit van Texas. Zij hebben onlangs aangetoond hoe het komt dat wij mannen de voorkeur hebben voor ronde, gevormde strakke derrières. Een antwoord ook dat veel verder gaat dan de voor je vrouw, lief of maîtresse gewiste surfgeschiedenis, laat dat duidelijk zijn!


Erg lang geleden, toen de aardbewoners nog rondtrokken, was het belangrijk dat men in beweging kon blijven om te overleven. Om het met andere woorden te zeggen…bewegen om te overleven. Klein, groot, gezond, ziek of zwanger…je moest blijven gaan. Wat bij zwangere dames hielp was, en dat verzinnen we niet, een ruggenwervel die ongeveer 45 graden boog, nét boven de billen.
Met zulke rondingen waren deze hindes beter in staat om hun centrale zwaartepunt naar achteren te verplaatsen, waardoor zij meer balans hadden tijdens het wandelen. Dit had als gevolg dat zij met minder moeite meer afstand konden afleggen. Als man was het daarom verstandiger om voor een vrouw te kiezen met rondere billen, aangezien dit de overlevingskans van ons nageslacht zou vergroten.
 

Oermannen wij zijn is het dus genetisch bepaald dat er tussen die miljarden verbindingen in onze hersenen  een aantal oeroude triggers zitten die ervoor zorgen dat wij ongewild een blik op het lekkere kontje werpen. We weten dat dit voor het andere geslacht als onprettig en bedreigend kan overkomen maar we kunnen er absoluut niets aan doen. Je hoeft je bij deze dan ook niet meer te generen. Met dank aan de wetenschap!


Credits: Pinterest

You May Also Like

Loop jij wel eens vloekend naakt rond? Dan ben jij intelligent!

Godverdomsemiljaardepotvolkoffieshit…ontkennen heeft geen zin, wij vloeken op onze redactie meer dan ons lief is. ...

Met deze 4 tips spot je de tijgers in bed!

Je zal je maar vergissen, verliefd worden en er voor de rest van je ...

3 privésauna's om van te smelten

Relaxen, ja daar kunnen we wat van bij de Whatmatters redactie. Sauna’tje links, massage ...

Hosting door Fraai