Wetenschappelijk bewezen…Wij moeten vandaag nog van de grond!

Even terug naar onze schooltijd…fysica, chemie, biologie,…neen, we bekennen, wij op de Whatmatters-redactie zijn geen natuurkundige genieën. Bij een dissectie van een konijn waren wij de eerste om lijkbleek afgevoerd te worden, als men over  edelgassen bij de tabel van Mendelejef sprak was onze ballon al gevuld met lachgas en staken we superenthousiast onze vinger op zodat we zeker als eerste een antwoord op een vraag van die lekkere jonge juf mochten geven en als we dan toch eens geïnteresseerd waren in biologie, was het vooral in het boekje dat we, stiekem weggemoffeld door pa, in het kleinste kamertje van het huis terugvonden en uiteraard louter gekocht werd voor de interviews…


Maar kleine jongens worden groot en nu en dan lezen we wel eens een wetenschappelijk artikel. Naast het wetenschappelijk onderzoek waarom wij graag naar een lekker kontje kijken vorige week, botsten we vandaag op een artikel met daarin VIER redenen waarom wij vanavond nog de horizontale schuiftrompet moeten gaan spelen met ons lief. En we blijven het herhalen…Alles voor de wetenschap!

Reden één! Vaarwel stress!
Je kan er niet omheen, seks helpt je stoom afblazen. Onderzoekers uit Schotland ontdekten dat mensen die niet van bil gaan het moeilijker hebben met stressvolle situaties dan degenen die tenminste één keer seks hadden in de afgelopen twee weken. Hoe dit komt? Pure chemie!  Tijdens de horizontale tango komen er ‘feel good’-chemicaliën vrij in je brein, zoals endorfine en oxytocine. Twee stoffen die je gelukkig maken!

 
Reden twee! Seks verhoogt de weerstand!
Laat duidelijk zijn dat we op hygiëne gesteld zijn en dat we soms een kleine aanval van smetvrees hebben als we nog maar aan het het woord bacteriën denken…doch maken we soms een uitzondering want minder rampetampen betekent dat je minder wordt blootgesteld aan andere bacteriën, wat op zijn beurt weer betekent dat je er ook geen resistentie tegen kunt opbouwen. Het zijn onderzoekers van de Wilkes-Barre University in Pennsylvania die ontdekten dat mensen die een of twee keer per week seks hebben dertig procent meer antilichamen hadden dan degenen die minder vaak seks hebben. Helden toch, die onderzoekers, nietwaar?

Reden drie! Seks is goed voor de relatie!
We kunnen het niet genoeg benadrukken, seks is nu eenmaal goed voor je relatie. Niet alleen is het goed voor de fysieke band, ook zou je volgens experts meer zekerheid hebben in je relatie. Weinig seks in een relatie kan je zelfvertrouwen drastisch verlagen en vermindert daarnaast de aanmaak van verbindingshormonen, zoals oxytocine,’  zegt psycholoog Les Parrott. Het vergroot ook de kans dat één van de twee partners het gras, uiteraard groener, gaat maaien op een ander….Parrott benadrukt wel dat een seksvrije periode niet gelijk betekent dat je ongelukkig bent in de relatie. Seks is maar één vorm van intimiteit, kussen, knuffelen en het geven van complimenten kunnen er ook voor zorgen dat je je verbonden voelt met je partner, aldus onze andere held.

Reden vier! Zaad kan geen kwaad!
Uit een onderzoek van Archives of Sexueal Behavior blijkt dat vrouwen gelukkiger worden van mannelijk zaad. Hieruit blijkt ook dat ze vervelend en prikkelbaar worden wanneer ze langere tijd zonder seks leven. Toch hoeft het niet per se aan het gebrek aan seks te liggen. Versta ons niet verkeerd, wij willen mensen niet aanzetten tot onveilige seks, doch ontdekten de onderzoekers dat de vrouwen die seks hadden met condoom hetzelfde gevoel ervoeren, ondanks dat ze gewoon seks hadden. Dit zou kunnen komen door de stoffen die in sperma zitten, zoals melatonine, serotonine en jawel ‘oxytocine’. Deze stoffen hebben een humeur verbeterend effect! DRIEWERF HOERA!


Wat hebben we geleerd? We onthouden een stof dat we graag in de tabel van Whatmatters zouden willen opnemen…Oxytocine…we gaan het nooit vergeten en hopen alvast dat ze hier geen pilletjes voor gaan uitvinden, toch?  

You May Also Like

Baden in luxe

Nadat we eerder een fijne gin hebben belicht, gaan we nu relaxen, we kunnen ...

De ultieme truc voor Tinder succes!

Helden op Tinder ze bestaan. We menen ons te herinneren dat dit in een ...

Hosting door Fraai