Waarom je minstens 1 keer in je leven alleen op reis dient te gaan!

Het blijft een taboe…alleen op reis gaan. Wie aan zijn maten vertelt dat hij op zijn eentje gaat rondtrekken krijgen een bedenkelijke blik terug en wordt op zijn minst getrakteerd op een heleboel kritische vragen. Alleen reizen wordt geassocieerd met asociaal zijn en hoe verder weg van familie en vrienden men de wereld intrekt, hoe meer de wenkbrauwen gefronst worden. Maar zijn de reacties terecht? Klopt het dat de eenzaamheid je zal laten ondervinden dat je de verkeerde keuze gemaakt hebt? Neen! Ondergetekende is ooit (dik 7 jaar geleden) 10 dagen alleen (door omstandigheden die we hier nu niet helemaal uit de doeken gaan doen) naar de Cayman Islands (Kaaimaneilanden) getrokken. Niet voor een hoop geld te gaan versluizen (de fiscus loert mee), wel om er een fantastische me-trip te beleven. Mede dankzij dit avontuur geven we vier redenen om het net wel te doen!

1 Alleen zijn is niet vervelend

Rust! je hoeft met niemand rekening te houden en je kan lekker je eigen ding doen. Een terrasje? Een museumbezoek? Gewoon chillen op het strand? Het geeft je de tijd even na te denken over wat je meemaakt, in plaats van constant te moeten dollen met je vrienden of met je lief te overleggen wat jullie die avond willen eten of doen.

2 Geen hond vindt dit raar

“Oh, kijk hoe zielig, die jongeman zit daar alleen te eten!”, vergeet het…dit is wat mensen thuis denken. Locals kijken niet op en het interesseert hen geen hol of je er alleen of met iemand bent.

3 Klaar voor avontuur

Een nadeel van alleen zijn is dat je effectief ook alles zelf moet doen. Maar er was ooit een Hollander die zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel”. Je gaat meer durven te doen. Je moet wel of denk je dat je vanzelf de weg terugvindt als je verloren bent gelopen?

 4 Je leert nieuwe vrienden kennen

Hoewel je alleen reist, ben je nooit alleen! In Azië krioelt het van de ‘lonely travelers’, en die zijn net als jij op zoek naar wat verhalen, babbels, leuke gesprekken en toffe tips. Zo leer je misschien wel mensen kennen in plaats van altijd maar dezelfde running gags met je vrienden uit te halen. De trip naar de Kaaimaneilanden heeft me alvast naast een lege portefeuille, een kapotte iPhone (subtropisch vochtig daar) en een verbrande rug (ganse dag jetskiën met nieuwe vrienden) alvast een hele hoop nieuwe contacten opgeleverd.


Credits: Jens Aerts 

You May Also Like

Onder tafel gebabbeld door Elise Van de Meulebroucke

We hebben ze gevonden…het vrouwelijk equivalent van een mannelijke redacteur bij Whatmatters. En deze ...

FIFA test nieuwe revolutionaire regels voetbal uit

Hoe maken we het voetbal aantrekkelijk of nog aantrekkelijker? Wél, in eerste instantie door ...

Romee Strijd gooit haar lijf in de…strijd

“If it requires a bikini, my answer is yes!” Als we een top 10 ...

Hosting door Fraai