Vrijgezel met Kerst? Zo overleef je het!

Wij kunnen er op onze redactie niet meer van meespreken maar laten we eerlijk zijn, de periode die we hadden als vrijgezel was heerlijk. Je kan doen wat je wilt, je swipet links en rechts, gaat op date en titst er geregeld ééntje af, tenzij…vanavond. Terwijl iedereen netjes bij de al dan niet aangetrouwde familie aan tafel zit, moet jij genoegen nemen met de hoek van de tafel of over de dementerende overgrootmoeder zonder tanden wiens man al 15 jaar in de eeuwige jachtvelden vertoeft. Maar voor je met een baksteen rond het been op de kaai langs de Schelde staat, hebben wij alvast de tips hoe je Kerst als vrijgezel overleeft.

Blijf positief!
Je bent een geluksvogel! Niet alleen vogel je er vrij op los en bekijk je elk etablissement waar je binnenkomt als een volière op zoek naar ander vogels die bij jou hun ei kwijt kunnen, je bent vrij van alle gezeik. De meeste ruzies over Kerst onder stelletjes zijn al bijna twee maanden bezig. Naar wie z’n ouders gaan we op Kerstdag? Onze pa wilt dit jaar op Boxing Day naar Tottenham – Southampton gaan kijken,…soit, voer voor ambras, want niemand wil z’n met Kerstmis gulle ma of pa teleurstellen. Hier heb jij dus geen last van. Sterker nog, je gaat mee de boot op en pikt een Premier League match mee. Me-time!

Scoor Punten
Wees eens even eerlijk? Hoe lang is het geleden dat je je ouders bezocht hebt, zonder dat je iets nodig had? Geen geld om te eten? Een nieuwe knop voor je coat? Je moest de boormachine lenen? Correct, je bent niet echt de ideale zoon. Goed nieuws, Kerst is hét ideale moment om dit weer goed te maken. Neem een tof cadeau mee, laad jouw puntenbak helemaal vol, zo kan je weer een jaar lang enkel binnenstormen op de momenten dat het jou het beste uitkomt!

Extra vrije dagen
En dit kost je geen cent! Op Kerstdag ga je naar jouw familie en maak voor Tweede Kerstdag een afspraak met de bank en je favoriete Netflix-serie. Mocht je dan tóch de wijde wereld in te trekken, om bijvoorbeeld een zielig kerstmaaltijdje voor jezelf in elkaar te flansen, dan zijn de winkels tenminste open.

Én plan gewoon een waanzinnig feest op de avond voordat je de hele dag thuis gaat zitten. Dan kan je gewoon heel de dag in je nest blijven liggen. Neen, niet omdat je je zo alleen voelt, maar gewoon omdat de kater overheerst. Een gevoel dat je zeker kent!
Verder heb je gewoon een extra vrije dag. Was het geen Kerst, dan zou je hiervoor een een moord plegen. Ga dingen doen die je al maanden wilt doen…die match Premier League met je pa, 100 kilometer fietsen op jouw nieuwe racefiets, een hele dag gamen of ga jagen met nonkel Henri in de Ardennen.

Vier Kerst met vrienden

Het gebeurt meer en meer…tweede, derde, vierde of vijfde Kerstdag, want ook met vrienden vier je Kerst. Cadeautjes geven, jenever hijsen bij de vuurkorf, gezellig bokes met spek eten en wie weet eindigt het in een uit de hand gelopen home- of tuinparty. Zet alvast al je kaarten in op dit avondje en je hebt de Kerst van je leven!

Verdien geld!
Wie wil er werken met Kerst? Geen hol! Maar jij hebt geen vriendin die je vies bekijkt als je de kerstdagen laat voor wat het is en gewoon gaat werken. De meeste werkgevers die open zijn betalen je minstens 2 keer zo veel als op een gewone dag, dus dat is flink cashen! Mooi meegenomen niet?
Zit je er zelf al warmpjes in of interesseert geld je geen bal, ga dan volledig in de kerstsfeer vrijwilligerswerk doen. Bejaarden moeten op Kerst extra schoon gepoetst worden en daklozen verdienen ook een kerstmaal. Werken aan die karmapunten lieve jongen!

 
Och…wat we eigenlijk willen zeggen…geniet er ook als vrijgezel van! Wie weet zit je volgend jaar wel bij je nieuwe schoonfamilie met de voetjes onder tafel en denk je met veel weemoed terug aan deze Kerst!
Prettige kerstdagen vanwege de ganse Whatmatters-redactie


You May Also Like

Thee gerijpt op whiskyvaten!

Als ik moet kiezen tussen thee of koffie, dan zal die laatste meestal aan ...

Gastblogger Mister C. jaagt op spoken!

Afgelopen week brachten we het verhaal achter Mister C., een man met ballen die ...

Cocktails op eenzame hoogte: onze dakterrassen!

5 DAKTERRASSEN OM VAN TE SNOEPEN Nu de temperaturen weer oplopen, de shorts en ...

Hosting door Fraai