Vaarwel McLaren P1, hier is de Senna!

McLaren vervangt zijn paradepaardje, de P1. Niet dat deze hypercar nog van de band rolde, neen, hij was al lang uitverkocht voor de eerste uitlaat van een P1 mocht brullen als een bronstige gigolo dat rubber wou verbranden. Hoogste tijd dus om een waardige opvolger aan ons voor te stellen. Het wordt een eerbetoon aan misschien wel de grootste F1-coureur aller tijden…Ayrton SENNA.


Hoewel de wereld schreeuwt om hypercars die uitsluitend elektrisch aangedreven worden, houden ze het hier bij McLaren met zijn Senna bij een 4,0-liter sterke twinturbo V8 met een vermogen van 800 pk en 800 Nm aan koppel. Ayrton Senna mag gerust zijn en de betreurde Braziliaan hoeft zich alvast met deze cijfers niet om te draaien in zijn graf.
Met zijn 1.189 kg voor 800 PK en zijn aerodynamische looks kunnen we dan ook alleen maar besluiten dat het een raket is, zonder twijfel ook de snelste straatlegale McLaren die er tot op de dag van vandaag gemaakt is. McLaren belooft dat de Senna sneller is dan de P1 en die laatste klokt al in 2,8 seconden af naar 100 en heeft een astronomisch snelle top van 350 km/u.

Voor je alvast even naar je bankdirecteur gaat bellen, willen we je meegeven dat er slechts 500 exemplaren zullen gebouwd worden. 500 stuks met een prijskaartje van om en bij de 853.000 euro! Voor de Belgische en Nederlandse markt zijn er een stuk of zes gereserveerd. Het zal dus al heel erg moeten lukken moest je er eentje tegenkomen op straat. Zeker als je weet dat het onderhoud bij McLaren pokkeduur is, is het geen wagen om dagelijks een rondje te toeren.

You May Also Like

De nieuwe Mercedes-AMG GT Concept Car

Recent schotelden we jullie de prachtige Panamera break voor, een bloedmooie wagen. Uiteraard kunnen ...

Duur speelgoed…deze elektrische hypercar ‘Pininfarina Battista’

Nu nog even wachten op zijn officiële voorstelling op het autosalon van Genève… Pininfarina ...

Plant Audi met zijn R8 een recordaanval op de ‘Groene Hel’

‘R8 Green Hell’, de naam is in ieder geval al gepatenteerd…  Binnenkort gaat de ...

Hosting door Fraai