Steven Masset: De man achter Queen of the Models licht zijn concept toe

Modellen, wie zijn ze, wat doen ze en hoe komen we ermee in contact? Het zou een intro kunnen zijn van één van de betere reportages van Jambers in de vroege jaren ’90, niettegenstaande de man zelf een model onder de vorm van Pascale Naessens gestrikt heeft. Maar wie is de Queen of The models? Wél, dat weet Steven Masset, fotograaf en bezieler van het project. We deden onze lederen jekker aan en gingen hem à la Jambers met een hoop vragen tegemoet.

Dag Steve, vertel eens kort wie je bent?
Hey, ik ben Steven, 46 jaar uit Heist-op-den-berg en trotste vader van een schat van een zoon van 9 jaar. Ik ben iemand met een visie en een missie.

Over de visie en missie hebben we het zo dadelijk nog, maar hoelang ben je al bezig als fotograaf?
Ik ben begonnen in mei 2013.

Waarom ben je ermee begonnen?
Mijn passie voor foto’s. Regelmatig zag ik mooie foto’s passeren en dit sprak me aan, zonder zelf enige kennis ervan te hebben kocht ik mijn eerste Nikon, enkele lenzen en ging ik op avontuur.

Op avontuur gaan kennen we, zie maar eens naar Whatmatters…kan je ervan leven of blijft dit net zoals bij ons bij een uit de hand gelopen hobby?
Ik werk vanuit mijn eigen BVBA. Er volledig van leven zou ik niet stellen en buiten dit heb ik ook nog andere bedrijven.

Eén van die bedrijven of beter projecten is Queen of The Models, vertel hier eens iets meer over?
Queen of the models is een nieuw project dat ik samen met mijn partner Nico Landuyt heb opgestart en we zijn live gegaan op 01.12. Queen of the Models is een modellen wedstrijd, waar we ons volledig focussen op alles wat meisjes nodig hebben om model te worden.  Wij begeleiden gedurende de hele wedstrijd de deelnemers met verschillende workshops, van hoe te poseren tot make up doen, verschillende fotoshoots, … en sturen hen constant bij. Het wordt een drukke maar leerrijke periode en zullen de meisjes blijven ‘challengen’.

Kunnen we het dan bezien als een missverkiezing, of?
Neen zeker niet, integendeel, QOTM is een wedstrijd voor modellen die zich willen toeleggen en ervoor willen gaan om model te worden. We zoeken geen MISS maar meisjes die gemotiveerd zijn en ambitie hebben voor een modellencarrière.

Wat hoop je ermee te bereiken?
We willen met QOTM net het verschil maken tegenover een miss wedstrijd. We willen een concept op de markt zetten waar we meisjes kunnen begeleiden en sturen naar een modellen carrière.

Ik zie dat je nog op zoek bent naar ambassadeurs, wat moeten zij doen en vooral hebben?
Klopt inderdaad, enkele provincies hebben al een ambassadeur toegewezen gekregen, maar we zoeken voor elke provincie een ambassadeur. Deze persoon is de contactpersoon voor de meisjes/dames uit haar eigen provincie voor vragen en ondersteuning.

Even terug naar je werk als fotograaf…wat is de meest opvallende reactie die je ooit op een shoot hebt gekregen?
Haha, dat is een goeie, gedurende de jaren heb ik al zoveel reacties gekregen. Maar de meest grappige die me altijd bijgebleven is dat een model vroeg : “wat moet ik aan doen”, de grapjas in mij zij niks, en ze kwam opeens naakt uit de kleedkamer. Die hebben we dus terug gestuurd ☺

Jij snodaard! Seffens heb je een #metoo aan je derde been! Soit, over dames gesproken…heb je een vriendin? En wat vindt zij ervan dat je zoveel mooie dames moogt shooten?
Neen die heb ik niet, maar dat past ook wel perfect in mijn motto, “It’s me and my boy” (en hiermee bedoel ik mijn zoontje)…

Was onze pa maar een fotograaf in den tijd we 9 waren…onze ogen zouden nogal rollen! Heb je al bekende modellen geshoot? Wie is zowat de bekendste persoon die je tot nu toe hebt mogen shooten?
Goh, ik heb al wel een aantal bekende personen voor de lens mogen ontvangen, maar om nu te zeggen wie is de bekendste is moeilijk.

En de tofste en meest memorabele shoot tot nu toe?
De shoot die me altijd zal bijblijven  en ik toch wel altijd speciaal heb gevonden, was een shoot in een oud museum, het thema was de strenge leerkracht. Hier hadden we een oude schoollokaal ter beschikking.

Naast de locatie…wat maakt voor jou de perfecte foto?
De perfecte foto is voor mij een foto die een bepaalde emotie en/of gevoel uitstraalt. Ik vind dat een foto een verhaal moet vertellen, en niet enkel een meisje dat effe leuk lacht ofzo. Daarom challenge ik ook steeds mijn modellen tot het uiterste.


Met welk model zou je heel graag eens samenwerken?
Haha, ik heb er enkele staan die ik toch graag eens voor de lens zou willen hebben, maar door de bescheidenheid in mij durf ik hun niet aan te spreken, misschien dat zij mij, via dit artikel, wel aanspreken ☺

Komaan Steven, een naam jongen! Wij zullen het regelen! Wij zijn helaas voor velen soms niet bescheiden genoeg!
Debby Gommeren dan!
Dat treft, ze is nog net bij de radio (Radio Stad nvdr) waar wij onze show hebben geweest, dus dat moet wel lukken. Als we het hebben over beginnende modellen, welke tips zijn dan essentieel? Wat wil je hen meegeven?
Ik zou zeggen wees steeds jezelf, ga ervoor en probeer steeds een emotie of een gevoel uit te beelden. Denk na voor je naar een shoot gaat over het concept en hoe jij hier in zou passen. Bereid je voor inzake kleding en accessoires.

Welk cliché dat over modellen bestaat klopt echt?
Goh, ik heb er wel enkele, maar mijn persoonlijke is toch wel dat sommige meisjes denken dat het echt wel simpel is, en dat iedereen model kan zijn.

Niet dus! Wat zijn je verdere ambities naar de toekomst toe?
Ik heb heel veel ambities, maar allereerst willen we QOTM op de markt zetten als een wedstrijd die anders is dan alle andere wedstrijden. Dit wordt “The contest of the year”.

En met deze uitspraak zetten we een punt achter onze vragen, gaan we wat foto’s van je bekijken en wensen we je alvast heel veel succes met het project! Een project dat je kan volgen op Facebook, nota bene! Doen!  


Credits: Steven Masset

You May Also Like

Roemeens ontvoerder wilde 50.000 bitcoins voor dit model

Chloe Ayling…wij hadden nog nooit gehoord van deze blondine, laat staan gehoord. Nochtans heeft ...

Fitgirls Anniek en Linnebels ‘billentraining’ moet jij zien! (video)

Voor iedereen wat wils… Dames die willen gaan voor een goedgevulde strakke derrière, opgelet! ...

Mooi volk bij Miss België maar (bh-loze) Céline pakt de kroon!

Een binnenkomer om U tegen te zeggen… Zaterdagavond werd de 52ste Miss België verkozen. ...

Hosting door Fraai