Ibiza verkennen met knappe en unieke hippy chick Lisa Pennekamp

Ibiza, the sun always shines on Ibiza…wij worden in deze koude barre wintertijden alvast vrolijk als we terugdenken aan onze zonnige tijd op het eiland in de Middellandse Zee. Maar na ongeveer al een maand van ons leven (2x 14 dagen) gespendeerd te hebben op het magische eiland, hebben we nog niet het gevoel dat we al alles hebben gezien. Misschien kan de knappe Lisa ons wel eens komen gidsen. Zij is een social media fenomeen dat maar liefst meer dan 50K aan volgers over haar platformen laat meegenieten van haar unieke zelf en de mooiste plekjes van het mooie eiland…wij zochten ze op.

Hey knapperd, vertel eens kort wie je bent?
Ik ben Lisa Pennekamp, 18 jaar oud en woon in Zundert (vlakbij de grens van BE) maar ben geboren in Utrecht. Maar al gauw ben ik verhuisd naar België. Ik ben veel in La Manche (Frankrijk) en Parijs geweest. Mijn vader woont en werkt in Parijs. Nu heb ik een grote passie voor het eiland Ibiza en de lifestyle die me daar aanspreekt. Ibiza is mijn grote inspiratiebron, voor mij persoonlijk en mijn bedrijf.

Jouw bedrijf Arte Del Ibiza, hoe is dat allemaal begonnen?
Sinds mijn 16e houd ik mij bezig met social media. Dat is in eerste instantie gekomen door mijn bedrijf (Arte Del Ibiza). Het was natuurlijk van belang dat mensen mij konden vinden op social media. Ik kreeg er veel plezier in. Foto’s maken werd ook een passie. Daaruit vloeide weer voort dat (kunst)fotografen en bedrijven mij vroegen als ambassadeur en model. Dit is allemaal organisch gegroeid, daar heb ik weinig voor hoeven doen. Ik ben ook gewoon mijzelf.

Maar het is meer dan alleen je bedrijf waarmee je op social media bezig bent, niet?
Ik ben begonnen met social media, dit is organisch gaan groeien. Momenteel blog ik ook over Ibiza (Ibiza aventura), heb ik een webshop (waarvan ik vrijwel alles zelf maak), plaats ik inspiratiefoto’s (Bohemian hippie inspiration), en ben ik ook influencer voor bedrijven waar ik 100% achter sta. Ik houd niet van oppervlakkigheid en massaproductie.

Je houdt niet van oppervlakkigheid…wat zijn nog van jouw persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik ben allergisch voor moeten en meelopen met de massa. Ik hou er niet van om mensen in hokjes te stoppen. En ook de manier van in hokjes denken vind ik niet fijn. Dat beperkt het vrije denken en de horizon.  Ik onderscheid me van andere door gewoon te zijn wie ik ben. Van mij is er maar een.

Dat zien, horen en voelen wij al na een kwartier! Je bent inderdaad uniek! Heb je ook een persoonlijke levensmotto?
Mijn levensmotto is: “volg je hart”. Maak van je passie je werk.  Doe wat je gelukkig maakt anders is het leven zo saai.

Ik heb veel favoriete quotes hier is er eentje van:
“Life is a beach free your mind, hippy chick rules.”
Betekenis: Het leven is zo vrij als de zee, laat je mind de vrije loop, maak je eigen regels.

Je had het al even over social media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Nou, je moet niks maar het is wel erg leuk om mij te volgen. Mensen volgen mij omdat ze van Ibiza houden, daar schrijf en plaats ik veel fotos van. Ik weet veel over Ibiza en heb daar veel contacten. Ook plaats ik veel fotos waar ik Ibiza Bohemian style kleding draag. Ik vind het leuk om een outfit bij elkaar te zoeken. Dat is best moeilijk, kost veel tijd en moeite als je dat goed wilt doen. Verschillende outfits bij elkaar zoeken, een locatie vinden die geschikt is, voor een fotoshoot enz. Mijn lifestyle spreekt veel mensen aan. Ik ben altijd bereid om vragen te beantwoorden en tips te geven. Dat doe ik met alle plezier. Laatst vroeg iemand mij bijvoorbeeld wat de leukste winkeltjes  zijn op Ibiza. En waar die dan zijn, daar geef ik uitgebreid antwoord op.

‘Dievanons’ zal het graag horen! En ik die dacht dat ik na twee jaar Ibiza alle winkeltjes al gezien had! Soit, een ander persoonlijk vraagje…heb je een vriend?
Ik heb geen vriend momenteel.

Wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Ik val op wijze mannen, waarmee je over koetjes en kalfjes kan praten maar ook diepzinnig. En vooral iemand die humor heeft. Anders snap je elkaar al gauw niet. Want (gemeenschappelijke) humor heeft ook met heel veel andere dingen te maken. Zoals hoe kijkt naar dingen/situaties en hoe je hier mee omgaat. Hoe je mij kan verleiden? Een ticket naar Ibiza boeken. De hele dag aan het stand zitten, daar de zonsondergang in de avond bekijken, en ’s ochtends een ontbijtje op bed. Als ik vind dat hij geen leuke kledingstijl heeft, ga ik deze onder handen nemen. Ik zal voor je shoppen en elke dag een setje voor je neerleggen! Haha.

Wij onthouden een enkeltje Ibiza, zonsondergang bij Cala Benirras en kleding speelt geen rol, dat regelt ze zelf wel! Nog tips die essentieel zijn voor mannen? Wat wil je hen zeker nog meegeven?
Stel de juiste vragen en doe je best om een antwoord te geven op haar vragen. Oprecht interesse tonen. Een compliment is ook niet verkeerd maar je hoeft ook niet te overdrijven. Doe je vooral niet anders voor dan je bent. Bij een eerste date is dat ook belangrijk. Anders wek je een verkeerde indruk, en kom je al gauw van een koude kermis thuis. Iemand moet toch van je houden zoals je bent. Je mag natuurlijk wel je goeie eigenschappen benadrukken.

Daar kunnen we wel raad mee! Als de meeste aan Ibiza denken, denken ze ook wel aan stappen…wat zijn zo jouw favoriete plekjes voor een stapje, hapje, drankje?
Stappen doe ik eigenlijk nooit. Ik hou niet van harde muziek en grote druktes. Een hapje eten en drinken vind ik wel altijd erg leuk.  Dan kun je ook gewoon normaal een gesprek voeren. Ik vind het heerlijk om op terrasjes te zitten met een glas thee of een latte macchiato, daarbij een appelpunt en een berg slagroom. Op Ibiza kan je redelijk lekker eten bij Cala Gracioneta. Het uitzicht maakt het daar fantastisch. Je kan heerlijk eten bij La Paloma. In een prachtig gezellige tuin. Ook heb je hier veel kans om een BN’er tegen te komen. Als ik in Nederland ben vind ik het heerlijk om zelf in de keuken te staan. Dat vind ik erg leuk en je kan ik me helemaal uitleven op wat ik lekker vind. Tegenwoordig eet ik vrijwel geen vlees meer, wel af en toe vis. Verder eet ik ook veel vleesvervangers, die zijn zo lekker tegenwoordig. De vega-hamburger vind ik gewoon lekkerder dan een echte burger. Ik eet zo veel mogelijk vegan omdat ik het zielig vind maar ook om de antibiotica die in het vlees zit. Plus dat het slecht is voor het milieu.

Beetje vegan dus! Voor we hier afsluiten, wat is je ambitie voor de toekomst?
Ik hoop dat ik heel groot word op social media en hier mijn brood mee kan verdienen. Inmiddels ben ik ook een boek aan het schrijven dat zich afspeelt in Ibiza. Het is een fictie-verhaal, maar wel op echt gebaseerd. Ik vernoem hier ook plekjes die je echt kan gaan bezoeken. Het zou toch super tof zijn als deze goed gaat verkopen en mensen het wardeeren. Ik zou het super tof vinden als ik me definitief zou vestigen op Ibiza. Een huis huren of kopen is bijna onbetaalbaar plus dat het erg warm en druk is in het hoogseizoen. Er heel vaak naar toe gaan is ook al super, dan geniet je er elke keer weer van. Een grote droom van mij is om een winkel te openen op Ibiza, wie weet gaat dat ooit wel gebeuren.

Euh wie weet? Jouw boek wordt een bestseller en met dat geld ga je je eigen winkel en woonst op Ibiza hebben! Laat ons alvast weten wanneer je het boek voorstelt, wij komen zeker langs, en liefst op Ibiza! Ondertussen blijven we het alvast volgen. En volgen, dat kan via Arte Del Ibiza op Facebook, Instagram, Bohemian Hippie Inspiration of haar persoonlijk account op Instagram. En heb je nog niet genoeg Social Ibiza vibes, neem dan maar een kijkje op Ibiza Aventura of Lisa loves Ibiza. 
 

You May Also Like

Vlaamse Pareltjes XXXVII: Katinka Kempeneers

Vlaanderen boven… Neen, wij hebben het niet over politiek, daar zijn andere magazines voor ...

En of we fan zijn Brazilië: Alessandra Ambrosio

Nu is de helft van de Whatmatters redactie, in casu ik al wel eens ...

Emily Ratajkowski gaat met de hond wandelen!

Nu had onderstaande redacteur vroeger ook wel een hondje – een witte Malthezer – ...

Hosting door Fraai