Heren opgelet! Zo vermijd jij een #metoo !

Mannen waar ook ter wereld, we worden geviseerd. Terecht of onterecht? Dat laten we even in het midden maar het ene verhaal van seksueel ontoelaatbaar gedrag na het andere wordt dan ook de wereld ingestuurd. Uiteraard kunnen we het niet eens zijn met écht overschrijdend gedrag en keuren we het niet goed dat er (al dan niet seksuele) handelingen moeten gebeuren alvorens er iets bereikt kan worden maar laat een man toch man zijn en geef niet af op fluitende bouwvakkers, vrouwonvriendelijke mopjes en filmpjes in WhatsApp-groepen. Het lijkt dan ook wel alsof elke man zich tegenwoordig moet wapenen tegen verschrikkelijke aanklachten. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’, zijn hier alvast vier manieren om geen #metoo aan je broek te krijgen. Sorry Bart (De Pauw nvdr) dat we hier 15 jaar geleden niet opgekomen zijn…

1 Praat voor je de lakens deelt

Seks op de eerste, tweede, derde,…date of gewoon pas na het huwelijk? Praat erover voor je ze mee de beddenbak in kiepert. Het is namelijk erg lastig als je net met iemand date, om af te tasten wat kan en wat er absoluut niet kan. Sommige hindes trekken de broek van je enkels nog voor jij er zelfs aan dacht, anderen gaan langzaam op zoek of jouw sleutel wel past in haar slotje. Hou dus in het achterhoofd, jij hebt zin, zij bepaalt! En, belangrijk, respecteer haar antwoord. Als de date bij voorspel blijft wil dat niet zeggen dat zij verplicht is voor de volgende stap. Praat erover!

2 Leg de bal in haar kamp

Een eerste geslaagde date. Vaak zijn het ook die dates die langer zijn doorgegaan dan eerder gepland. Er viel veel te vertellen, de tijd vloog en de date wordt hand in hand, innig kussend of zelfs vrijend op de achterbank van de wagen (been there, done that) afgesloten. Dat wil nog altijd niet zeggen dat zij direct mee naar huis wil. Stel dan ook niet meteen voor om met elkaar naar huis te gaan. De kans is groot dat ze na een geslaagde date niet echt ‘nee’ durft zeggen, met alle gevolgen vandoen.


Je kan dus beter de vraag stellen…“Wat wil je nu doen?” Leg de bal in haar kamp. Zo toon je respect en zo zet je haar niet voor blok. Ze heeft dan de optie om te zeggen dat ze naar huis gaat zonder jou en zonder dat ze je hoeft af te wimpelen. Stelt ze dan zelf voor om mee te gaan, legt ze de bal terug voor open doel…schieten maar!

3 Bespreek jullie seksuele grenzen

Eens je de bal dan netjes het doel hebt ingeschoten, is het nog niet voorbij met onze ‘gedragsregels’. Het wil niet zeggen dat ze met je meegaat (of omgekeerd), dat nu alles zomaar kan. Tenslotte kennen jullie elkaar niet zo goed en tenzij jullie tijdens de gesprekken daarvoor gesproken hebt over jullie seksuele fantasieën, is dit koffiedik kijken. Een eerste keer is altijd een beetje onwennig dus spreek hierover. Wat kan, wat kan zeker niet. Geef jouw grenzen aan, zij doet dit ongetwijfeld ook en go with the flow…zo vermijd je dat jij of zij tijdens de seks te ver gaat en de eerste keer een minder prettige ervaring wordt.

4 ‘Nee’ is gewoon ‘Nee’!

Om welke reden ook…zegt zij ‘Nee’, dan is en blijft het ook ‘Nee’. Dan gebeurt er niets! Het is dan ook op geen enkele manier gepast om over te gaan tot persuasieve communicatie (wat een dure term) en haar met iets begrijpelijke woorden te gaan overtuigen om toch met jou de horizontale tango te gaan dansen. Hoe tof, romantisch of verleidelijk de date ook was, ze is je niets verschuldigd. Een vrouw (een man ook trouwens) heeft altijd het recht om te stoppen met de seksuele daad, of dat nu tijdens het voorspel is of wanneer jullie al een in een vergevorderd verstrengeld Kamasutra-standje zaten.

Voilà mannen, een beetje gentleman in jullie hoefden dit zelfs niet echt te lezen. Doe zoals wij, geniet van de dates en de rest komt vanzelf! Oh ja, misschien toch nog verduidelijken daar (hoofd-)redacteurs van mannenmagazines ook wel eens geviseerd worden…wij hebben geen bretellen nodig om onze broek op te houden…laten zakken doen we thuis wel!

You May Also Like

Whatmatters Weekendtip: Laundry Day (zaterdag)

Wie doet er mee de was? Waar is de tijd! Lang geleden was Laundry ...

Ongelooflijk en onbegrijpelijk! Nederlanders Wereldkampioen Engelse taal!

Niet dat wij onze Noorderburen niets gunnen, integendeel zelfs, maar wij Belgen vragen ons ...

Pure nostalgie…Netflix komt met alle afleveringen van ‘The Fresh Prince’

De serie waarmee Will Smith groot werd Now this is a story all about ...

Hosting door Fraai