Feestelijke Foodpairing: oesters x gin

We mogen dan culinaire smulpapen en bon vivants zijn bij Whatmatters, in de keuken zijn we allesbehalve helden. Gelukkig is dat geen noodzaak om van lekker eten te genieten. Ben je nog op zoek naar een feestelijk gerechtje? Nee, je hoeft Sergio Herman niet te bellen, wij komen ‘to the rescue’. Combineer je favo gin met oesters. Bizar? Nee, helemaal niet!
Wat je nodig hebt om ons te kunnen volgen? Verse oesters natuurlijk en ofwel Gin Mare ofwel Black Tomato Gin.

Black Tomato Gin

De Black Tomato Gin is een pure gin afkomstig uit Zeeland met een receptuur van zwarte tomaten,jeneverbessen en gezuiverd Oosterscheldewater. Klinkt bijzonder? Dat is het ook!

Wat?

10 st platte oesters
250 ml tomatensap
65 ml Black Tomato Gin
ó tl worcestersaus
2 st druppels tabasco
1 st stengel bleekselderij
10 st bladselderij
Zwarte peper

Hoe?

Tomatensap, gin, worcestersaus, tabasco en wat zwarte peper mengen.
Bleekselderij in brunoise snijden enkort blancheren.

DIRTY MARE TINI

 

Wat?

50 ml Gin Mare
15 ml Mancino Secco
Een beetje water van een oester

Hoe?

Doe de drie ingrediënten in een cocktailshaker met een grote hoeveelheid ijs. Roer 30 seconden tot de shaker begint te bevriezen. Serveer de cocktail in een voorgekoeld martiniglas.


Smakelijk en nodig ons gerust uit, 9 van de 10 kunnen we!

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Spirits ontdekken met een abonnement

Puur heb ik er moeite mee, ik geef het eerlijk toe. Met veel plezier ...

gin 67

Vergeet 69, geef ons maar 67!

Soms toch… Soit, iets wat we maar even willen aangeven, voor gin mag je ...

3 hotels om te zien in 2019

Elk jaar openen er heel wat nieuwe hotels de deuren, de hordes toeristen moeten ...