Een goudmijn (?) vol bitcoins? Zo haal je ze op!

Ok, als er 1 ding is waar we tot op de dag van vandaag spijt van hebben gehad, dan is het omwille van het feit we een paar jaar geleden lachten met een kerel die voorstelde om wat oude cd’s en platen te ruilen tegen 5 bitcoins. Als we toen wisten wat we nu weten, waren we nu multimiljonair, voor zolang het duurt natuurlijk. Maar is het een zeepbel die elk moment kan ontploffen? Wél, die analyse hoeven wij niet te maken want we hebben er geen en eerlijk is eerlijk, we kennen er de ballen van.

Satoshi Nakomoto, de oprichter van Bitcoin is het ook beu en is het geloof in zijn eigen project helemaal kwijt. “De bitcoin is zo goed als onbruikbaar geworden als valuta”, klinkt het. Hij voegde daad bij woord en verkocht al zijn virtuele munten. Als je weet dat op het moment van dit schrijven de waarde van 1 bitcoin meer dan 16.000 euro bedraagt, zit hij er alvast warmpjes in en zal hij niet echt wakker liggen van een nakende crash. “Investeren in de bitcoin is op dit moment de meest riskante onderneming die je kan maken”, liet de fortuinlijke man nog weten, waarschijnlijk ergens vanop een eigen tropisch eiland.

Maar als je het komende kerstfeestje op je werk wel wil meepraten met de mannen van ICT en de geeks op de boekhouding die minutieus hun bitcoin-stock in de gaten houden, dan hebben we twee filmpjes in petto voor je. Hoe je bitcoins kunt minen en een voorbeeld uit Israël waar we binnenkijken in een heuse bitcoinmine.

Waar je vroeger nog met een niet eens zo dure videokaart en je eigen PC Bitcoins kon minen, is het inmiddels veel omslachtiger en vooral ook veel duurder geworden. Met een gewone PC kom je er niet meer en de benodigde computerkracht gaat razendsnel omhoog. Wat je dus nodig hebt is een heel serverpark om aan je digitale valuta te komen. En echt groen zijn de jongens ook niet…want een maandelijkse elektriciteitsrekening van 80.000 Euro is geen uitzondering. We hopen voor deze jongens dat de bitcoinkoers op een dag nooit crasht.
Zelf geïnteresseerd in Bitcoins? Ga dan naar www.coinbase.com Zij hebben een referral systeem, Invite a friend. Je krijgt dan krijg 10 eur aan BTC als je er minstens $100 opzet. Ook de referral krijgt $10 extra.

Oh ja, nog een interessant weetje…wist je dat bankovervaller nu een knelpuntberoep is?


You May Also Like

Slim & stijlvol

Smartwatches zijn meestal geen streling voor het oog en fitness trackers vaak nog minder. ...

Maak van je iPhone een instant camera met de PRYNT Pocket!

Dat je tegenwoordig met de meeste smartphones best wel leuke kiekjes kan nemen is ...

Voor de professionele smartphone fotograaf

Sleept er iemand nog een digitale of spiegelreflexcamera mee, die op zijn visitekaartje niet ...

Hosting door Fraai