Dit zijn de beste films uit de 90's! Deel I

Geboren in ’80 en ’81 zijn wij op de redactie groot geworden in de 90’s. Of we ooit gekleed waren als een gabber, rapper, rocker en liepen op Air Maxen, Airwalk of Dr Martens laten we even in het midden. Die periode proberen we, net als die Buffalo’s, Kevin, uit ons leven te weren. Maar als we toch even nostalgisch mogen doen over die heerlijke onbezonnen jaren, buiten de muziek, die nog steeds hip is, werden er ongelooflijk goeie films uitgegeven. Films waar wij nu nog steeds een avondje voor in de zetel willen doorbrengen…We hadden er een stuk of 20 geselecteerd…hier alvast de eerste 10…en let vooral niet op de kleding!

Reservoir Dogs
Een meesterwerk van Quentin Tarentino! Bad Boys in zwarte pakken. En kennen jullie Little Green Bag nog? Deze film uit 1992 is alvast één van onze favorieten.

The big Lebowski
Een stijlicoon, The Dude! De man ook die de kijkers leerde bowlen en op tapijten liet plassen. Niet alleen is dit één van de beste films uit de jaren 90, zeg maar gerust ook één van de beste films aller tijden. Bekijk de betere scènes hieronder en je zal zien waarom wij fan zijn!

Fight Club
Zonder Brad Pitt geen 90’s lijstje! We hebben even getwijfeld tussen Se7en en Fight Club, maar het rode lederen vestje van Brad in Fight Club gaf de doorslag. Heerlijke film!

The Talented Mr. Ripley
Tom Ripley is een zowat identiteitloze jonge man die op een dag een jasje van Princeton leent. Zijn grootste talent is het imiteren van andere mensen. Zich voordoend als alumnus komt Ripley met het jasje een tuinfeest binnen waar hij niet thuishoort. Hij raakt er aan de praat met Herbert Greenleaf en doet of hij diens zoon Dickie kent. Greenleafs zoon lanterfantert in Italië en zijn vader wil hem terug in Amerika hebben. Hij biedt Ripley $1000,- om hem op te zoeken en over te halen mee terug te gaan. Een jonge Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett en de betreurde Philip Seymour Hoffman in een glansrol!

Trainspotting
Drinken, uitgaan en voetballen. Klinkt als onszelf ergens begin 2010! Sowieso een topfilm, nietwaar? En dan hebben we het nog niet eens over de soundtrack!

The Mask
Beetje vreemde eend in de bijt! Toch waren wij echte Jim Carey-fans! Eigenlijk moeten we toegeven dat we Ace Ventura net iets meer hebben bekeken maar de voor ons eerste kennismaking met Cameron Diaz liet alvast onze tienerharten net iets sneller slaan!

Pulp Fiction
Opnieuw een heerlijke Tarentino! Of nee, de beste Tarentino ever! Drie ijzersterke misdaadverhalen schuiven briljant door en langs elkaar heen. Twee kruimeldieven Honey Bunny en Pumpkin besluiten hun overvalgebied van drankwinkels te verleggen naar coffeeshops. Twee zware criminelen, Vincent Vega en Jules Winnfield hebben de taak een aktetas met duistere inhoud naar hun baas Marsellus Wallace te krijgen. Marcellus zit op zijn beurt achter een bokser aan, die hem bedroog om zo een klein fortuin op te strijken, en daarna uit de bokswereld te stappen. Om duimen en vingers vol chips en popcorn af te likken!

Home Alone
Do we say more? Het is bijna Kerstmis en dan staat deze gegarandeerd terug op de planning! Ook al weet je na 100 keer wat er gaat komen, het blijft genieten!

Saving Private Ryan
Een oorlogsfilm van Steven Spielberg met Tom Hanks in de hoofdrol. Een dodelijke combinatie voor de concurrentie, vertaald in 5 Oscars!

Good Will Hunting
een film uit 1997, met een sublieme Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck en Minnie Driver in de hoofdrollen. Het verhaal is geschreven door Matt Damon en Ben Affleck en speelt zich af in Boston. Het gaat over Will Hunting die als conciërge werkt aan het Massachusetts Institute of Technology, een prestigieus college. Zijn intellect, en specifiek zijn kennis en gebruik van de hogere wiskunde zijn echter beter dan die van iedereen in de school, zo niet in het land. Will moet het verleden achter zich laten om zijn intellect de ruimte te geven, en dat kost nogal moeite. Een echte topper!

Veel plezier! De andere 10 houden we nog wel even achter de hand voor een volgende reeks!

You May Also Like

GIMBER, voor de BOB tijdens de feestdagen

Uiteraard zetten wij het tijdens de komende feestdagen nog net iets harder op een ...

Vissen als een echte vent doe je zo!

Word je net als ons al mottig van de gedachte aan zeedeining? Ben je een ...

Op zoek naar de ideale droombestemming? Bali!

Nog geen vakantie geboekt dit jaar? Kies voor Bali! En neen, wij verkiezen Bali ...

Hosting door Fraai