BMW komt met nieuwe i8 Coupé én tegelijk met een dakloze variant

Zelf zijn we bij Whatmatters wel fan van de Duitsers uit Beieren. Maar in tegenstelling tot onze eigen brandstofverslindende X5, zijn we ook wel te vinden voor de hybride versies van het Duitse merk. Zeker als je weet dat het topmodel (i8) er dan ook fantastisch uitziet. We waren dan ook heel benieuwd naar de voorstelling van het nieuwe vlaggeschip onder de i-reeks! Het werd zelfs nog beter dan verwacht, want niet enkel een nieuwe Coupé, maar ook een dakloze Roadster zullen in Los Angeles voorgesteld worden.

Beide plug-in hybride modellen bieden de doorontwikkelde eDrive-technologie voor een nog groter rijbereik en meer puur elektrische rijtijd. De elektrische range is 53 kilometer voor de 60 kilo zwaardere BMW i8 Roadster en 55 kilometer voor de BMW i8 Coupé.

Prestaties

BMW i8 Roadster: BMW eDrive technologie met hybride-elektrische synchroonmotor, maximumvermogen: 105 kW (143 pk), maximumkoppel: 250 Nm. Driecilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo technologie, inhoud: 1.499 cm3, vermogen: 170 kW (231 pk), maximumkoppel: 320 Nm.

Hybride vierwielaandrijving, waarbij de benzinemotor de achterwielen aandrijft en de elektromotor de voorwielen. Acceleratie van 0-100 km/u: 4,6 seconden, topsnelheid: 250 km/u.

BMW i8 Coupé: BMW eDrive technologie met hybride-elektrische synchroonmotor, maximumvermogen: 105 kW (143 pk), maximumkoppel: 250 Nm. Driecilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo technologie, inhoud: 1.499 cm3, vermogen: 170 kW (231 pk), maximumkoppel: 320 Nm.

Hybride vierwielaandrijving, waarbij de benzinemotor de achterwielen aandrijft en de elektromotor de voorwielen. Acceleratie van 0-100 km/u: 4,4 seconden, topsnelheid: 250 km/uur.


Bon, BMW BELUX, jullie weten ons te vinden als we deze karretjes eventjes uit jullie stal in Bornem komen halen? We zouden ze graag eens uitgebreid testen!

You May Also Like

Whatmatters test BMW M2 op circuit van Mettet

Of we zin hadden in een dagje Namen? Onze Aardrijkskundige kennis laat nog net ...

Tik eens een Ferrari 430 Scuderia F1 op de kop!

Nu de zomer weer in het land is kan het raampje of in Jens ...

De Mercedes-AMG GT C Coupé 'Edition 50'

Nu zijn er wel meer fijne wagens, maar met een Mercedes-AMG kan je ons ...

Hosting door Fraai