Aïcha Tytgat: een bloedmooie wereldverbeteraar!

Eén keer moesten we het vragen: ‘Aïcha écoute-moi’, al was het eerder andersom. Wij luisterden op onze barkruk in de Radio Stad studio, meer dan een uur lang geboeid naar het relaas van dit pareltje. Aïcha werkt niet alleen haar figuur en modellencarrière, ze werkt ook actief aan een betere wereld. Dat dit rank raspaardje nog een mooie toekomst wacht, daar hadden we na dit interview weinig twijfels over. Terwijl Aïcha een bietensapje nuttigde deed ze ons haar verhaal. Het is de moeite, maar dat lezen jullie hieronder zelf wel.

Aïcha, wij kennen je natuurlijk al een beetje, maar vertel de rest van de wereld eens wie je bent?

22 year old plantbased free spirit that loves modeling!

En dat mag in het Engels zijn! En wat vreet je naast dat modellenwerk nog uit?

Ik  werk parttime als brand rep in Hollister en de rest van mijn tijd spendeer ik aan sporten, koken, shoots of andere opdrachten die ik krijg van mijn agency.

Maar het meeste tijd kruipt in gezond eten en mijn lijn tip top houden. But i love it dus  ik zie het niet echt als een job.

Nee, dat klinkt niet echt als werken. Doe je dat al lang dat modellenwerk?

Voor mijn eerste opdracht was ik net 3 jaar oud. Het was voor de catalogus van Callebaut chocolade ! Veel herinner ik me er niet meer van maar leverde leuke beelden op.  Toen ik ouder werd vervaagde het hele “modelgedoe” een beetje aangezien ik begon met acrobatie en me hier voor de volgende 12 jaar op focuste. Tussenin deed ik wel af en toe shoots maar niets groot. Het is pas na Miss België dat ik echt de smaak te pakken kreeg van op de catwalk te lopen en shoots. Ik wist meteen dat dit is wat ik wou.

Waarvoor Miss België al niet goed kan zijn. Wij danken alvast Darline op onze blote knietjes. En wanneer heb je dat modellenwerk terug opgepikt?

Vrij laat eerlijk gezegd om nog te beginnen als model want ik was al 21 jaar. De meeste beginnen op hun 16 wat de perfecte leeftijd is denk ik. Maar als ik mijn gedachten ergens op zet ga ik er volledig voor. Ik heb mijn volledige zinnen erop gezet en ga er de volle 100% voor. Ik heb altijd heel veel sport gedaan, voornamelijk kracht. Hierdoor was ik vrij gespierd wat het moeilijk maakt om als model aan te slag te gaan. Ik was me er dan ook van bewust dat als dit de weg was die ik op wou gaan, ik me volledig moet herpakken. Bij veel bureau’s aangebeld maar vaak een nee te horen gekregen. Rond april, begon ik bij Flagmodels in Brussel. En zo is het balletje aan het rollen gegaan. Testshoots, fashiondays en so much more to come.

Te gespierd voor een model, misschien dat ze ons daarom nooit bellen Jens! En wat vind je er dan zo leuk aan?

De reden dat ik als model begon is omdat ik mezelf kan zijn voor de camera. Ik voel me geweldig als de spotlights aan gaan, de muziek en ik kan lopen.

Echt, wij duiken altijd weg bescheiden jongens dat we zijn. Nog redenen?

Ik heb zoveel te zeggen en Ik wil een inspiratie zijn voor anderen. Meisjes die zich niet echt ergens thuis voelen, buitenbeentjes zijn,.. meisjes die het moeilijk vinden om voor hun dromen te kiezen omdat niemand rond hen een steun is. Ik weet hoe moeilijk het is om jezelf in die positie te zetten. I’ve been that girl. Maar vanaf je de stap zet kan je echt alles aan. Op dit moment heb ik maar 1 doel voor ogen alles rond mij moet bezwijken.

Ola, pittig. Zit dat in je karakter?

Mijn voornaamste karaktertrek waar ik heel blij om ben is mijn doorzettingsvermogen. Ik heb 1 doel voor ogen en will achieve it one way or another. Ook het feit dat ik weet wat ik wil en niet wil speelt een grote rol in het groeiproces. Op mijn 17de ging ik op mijn eentje studeren in the US, 2 jaar later kocht ik mijn appartement en toen ik 21 was besliste ik van de een op de andere dag om alleen Ecuador door te trekken met mijn backpack. Wat me heel zelfstandig maakte. Mensen die me kennen weten dat ik een overvloed aan positiviteit heb. Ik heb geen schrik om te vallen en daarna terug op te staan. Wat me sterker heeft gemaakt keer op keer.

Daar doen wij onze hoed voor af. Nu hebben we geen hoed op, maar dat maakt niet uit! Heb je nog een levensles voor ons?

Everything happens for a reason!

Dit is de reden waarom ik altijd positief kan blijven wat er ook gebeurt want ook al weet ik niet waarom het gebeurt, weet ik wel dat er iets goeds uit zal komen en ik sowieso ervan zal bijleren.

Kijk, daar kunnen we wat mee! Geef ons eens een goede reden waarom onze lezers je moeten volgen?

Wel ze “MOETEN” niks, ik heb liever een klein aantal volgers die echt interesse hebben in wat ik te “zeggen” heb dan andersom. Maar als je een sprankeltje hoop enp ositiviteit nodig hebt vind ik persoonlijk wel dat je op mijn pagina goed zit. Ik probeer het ook altijd oprecht te houden met mijn volgers. Dat ze niet enkel de mooie kanten zien van heel dit gebeuren, maar dat ze er zich van bewust van zijn dat dit enkel momentopnames zijn van mijn leven en dat ik – net als anderen- enkel laat zien wat ik wil laten zien. Af en toe post ik een realitycheck om duidelijk te maken dat er eigenlijk meer achter schuilt en dat vergeten we soms. Ik ben ook soms nog onzeker, ik heb ook dagen waar ik mijn gezicht in chocolade wil wrijven en dagen liever tv kijk dan 10km te gaan lopen… en als ik hiermee iemand kan helpen al is het 1 persoon, ben ik blij.

Jens, we zitten hier met een moderne wereldverbeteraar! Zo mooi! En heeft zoveel goedheid ook al een vriendje kunnen strikken?

Ja, ik heb een vriendje.

Wij ook, allez ja een vriendin, we geven het maar even mee. Soit, hoe heeft die rekel het aangepakt?

Gewoon zichzelf zijn was genoeg. Ik houd niet zo van mannen die zich meer voordoen dan ze zijn, die enkel over hunzelf praten, in hokjes denken, die teveel belang hechten aan materialistische dingen. Ik houd van simpel, ik ben ook vrij simpel. Een roosje, een kaarsje, een picknick in het park,… meer hoeft dat niet te zijn. As long as you put time in.

Och zolang hij er alleen tijd insteekt zijn we gerust. Bon, heeft een fitgirl als jij ook een zonde,

OREOS!! En ze zijn vegan! Als ik cheat neem ik altijd Oreo’s ik ben verzot op ze en mijn cheatmeal zou niet compleet zijn zonder ze. Ik ben eerder een zoutebekje dus met een zakje zout of paprika Lays chips kan je mij ook een groot plezier doen. Ik eet heel graag bij Greenway of EXKI in Antwerpen.

We horen het bij de Quick gaan ze geen geld aan je verdienen. Om af te sluiten Aïcha, wat zijn je ambities nog?

Op dit moment heb ik enkel mijn modellencarrière voor ogen. Maar dit wil niet zeggen dat ik andere andere ambities zal laten verwateren. Ik wil hier niet teveel over kwijt, maar ik het is altijd mijn droom geweest om iets opzetten voor kinderen met een droom net zoals Make a wish maar dan iets wat ik zelf heb opgericht. Zoals ik hierboven al vermeld heb wil ik heel graag een inspiratie zijn voor anderen. Dat no matter or where you come from,  als je de passie hebt je overal kan geraken.Ook reizen hoort hierbij. Op mijn leeftijd heb ik al heel wat landen en steden bezocht, al van heel wat culturen kunnen proeven en ik ben helemaal nog niet klaar.

Wel, ga heen en doe goed Aïcha. Wereldverbeteraars zoals jij zijn er te weinig. Als je het niet erg vindt gaan wij nu een hamburger binnen steken en een pint pakken. Zo een interview hakt er stevig in. Meer weten over Aïcha en haar belevenissen? Volg haar op Instagram en/of Facebook. Zo zie je ook nog eens wat van de wereld.


Credits: Rannjan Joawn, Mike Steegmans, Alicia Mbala, Marc Deman, Tredinho, Chris Bult, Miech Rolly

You May Also Like

Van bakkersvrouw tot fashion designer? Suna gaat het waarmaken!

Suna, wij hadden het nog niet eerder gehoord… Eerlijk, we hebben geen idee meer ...

En of we fan zijn Brazilië: Alessandra Ambrosio

Nu is de helft van de Whatmatters redactie, in casu ik al wel eens ...

Jade Foret heeft nog niets aan stevigheid ingeboet!

Zegt de naam Jade Foret je niets? Zonde! Dit Belgische model wist in een ...

Hosting door Fraai