8 goede redenen om voor handgemaakte schoenen te kiezen

Droom je wel eens van schoenen die zelfs na een ganse dag shoppen comfortabel blijven aanvoelen? Schoenen die dankzij hun unieke design en weergaloze afwerking elke outfit die extra touch geven. Of ben jij die modebewuste man die houdt van stijlvolle exclusieve schoenen? Misschien zie je jouw kleine spruit graag in stijl haar eerste stapjes in de (mode-)wereld zetten?
Dan zijn handgemaakte schoenen iets voor jou. Waarom zou je voor handgemaakte schoenen kiezen boven schoenen uit massaproductie? Wij geven jou 8 goede redenen.

1. Langere levensduur

Wij spenderen heel wat liefdevolle uren aan het maken van een paar schoenen. Wist je dat het maken van één paar schoenen zo’€™n drie weken in beslag neemt? Dan zouden wij het jammer vinden dat je na één seizoen of een half jaar de schoenen moet weggooien.
Bij Ami-Amie ontwerpen en maken wij schoenen die minstens drie keer een nieuwe zool kunnen krijgen. Dat is, indien je ze elke dag draagt, goed voor zo€’n 10 jaar schoenengenot. Doordat ook stukken van de buitenzool hersteld kunnen worden, is de levensduur meestal nog langer.

2. Je bespaart geld

Een handgemaakte schoen is inderdaad iets duurder in aankoop. Maar net door de langere levensduur heb je dat verschil in prijs zo terugverdiend. Dankzij de kwaliteitsvolle materialen en het tijdloze en stijlvolle design heb je met een paar handgemaakte schoenen een goede investering in huis gehaald.

3. Betere kwaliteit van de materialen

Schoenenlabels die in bulk produceren, streven niet altijd de hoogste kwaliteit na. Het gaat er bij hen vaak om zoveel mogelijk schoenen te produceren tegen een zo laag mogelijke kost. Zij werken dan ook in vele gevallen met goedkopere ledersoorten, waarvan niet altijd de beste stukken in productie gaan.
De lederhuid is veelal uitgerekt en vooral de verschillen in dikte en onvolkomenheden springen in het oog.
Wij gaan voor jullie steeds op zoek naar de beste Italiaanse ledermaterialen met stukken die nog niet uitgerekt zijn en een gelijke dikte en een minimum aan onzuiverheden vertonen.

4. Uniek design

Is het jou ook al opgevallen dat zovele schoenen er gewoon hetzelfde uitzien? Uit schrik om de massa niet te behagen wordt bij de grote merken voor een veilig design gekozen.
Zijn we met zijn€™n allen niet te uniek om als eenheidsworst rond te wandelen? En toch dragen veel mensen dezelfde schoenen.
Wie handgemaakte schoenen produceert is vrij in wat ze ontwerpt. Zo worden er schoenen gemaakt die door hun unieke design iemands karakter en persoonlijkheid uitdrukken.

5. Mooiere afwerking

Handgemaakte lederen schoenen worden gemaakt door echte ambachtslui die met hun vakkennis iedere schoen afwerken van de tong tot de stikkingen, met een precisie die je van een doorsnee-schoen niet kan verwachten.

6. Hoger comfort

Bij de grote merken wordt vaak heel wat aandacht geschonken aan het comfort dat de zool jou biedt. Wat op zich een goede zaak is, maar bij handgemaakte schoenen gaat het verder.
Wij kijken ook naar het comfort dat de hiel, de tip en de wreef jou biedt. Door het gebruik van kwaliteitsvol leder, voelt het ook heel comfortabel aan wanneer je ze aanhebt. Hoe langer je ze draagt, hoe meer ze zich dankzij het soepele leder, aanpassen aan jouw voet.

7. Ondersteuning lokale economie

De oproep om lokaal te shoppen klinkt steeds luider. Vanwaar alle aandacht hiervoor? Door het kopen van lokale producten ondersteun je de Belgische economie. Het geld dat hier verdiend wordt, wordt ook hier uitgegeven, wat de rijkdom van een land ten goede komt. Op die manier kan er terug geïnvesteerd worden en geef je kleine Belgische ondernemingen de zuurstof die ze nodig hebben om te groeien.

8. Persoonlijke service van de makers

Bij Ami-Amie spreken we niet over afdelingen, maar over mensen. Elke schoen komt uit het hoofd en de handen van zij die ze verkopen. De twee sterke vrouwen achter dit merk beantwoorden op een warme en persoonlijke manier jouw vragen. Geen gedoe dus met onbereikbare klantendiensten.

Genoeg redenen om eens de platgetreden paden van schoenenland te verlaten en te kiezen voor handgemaakte schoenen. Jouw voeten en de lokale vakmensen zullen je dankbaar zijn.

You May Also Like

Uniqlo x Peanuts

Dat UNIQLO de voorbije aan een stevige opmars is begonnen hoeft geen betoog. Betaalbare ...

De waanzinnige ZAGATO Shooting Break van Aston Martin

Het is zover! Het legendarische automerk Aston Martin – de trouwe metgezel van James ...

Stadsfotograaf @DenAntwerpenaar is een Stadsmus

Antwârpe .. gij zé ga veur mij…toch de stad waar azzek zén gebore…de Groenpleuts, ...

Hosting door Fraai