7 reden waarom ook jij vandaag champagne drinkt

Ok, eerst het slechte nieuws. Kerstavond is voorbij, de kalkoen is ondertussen bijna verteerd en ongetwijfeld ben je nu de lege flessen van gisterenavond nog aan het opruimen. Dan nu het goede nieuws. Het is kerstdag en dan beginnen we gewoon opnieuw. Ook vandaag heb je recht op dat glaasje bubbels en wel gewoon hierom!

1. Je ruimtelijk geheugen verbetert

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een glaasje champagne je ruimtelijk geheugen kan verbeteren. Je ruimtelijk geheugen heb je nodig voor het begrijpen van je omgeving, voor het uitvoeren van complexe taken en voor een rekensom. Nu snappen we waarom Marc Coucke een glaasje achterover sloeg voor het kopen van RSC Anderlecht!

2. Champagne bevat minder calorieën dan rode of witte wijn

Een glas champagne bevat ongeveer 80 calorieën, in plaats van de 120 die er in rode en witte wijn zitten. Je scoort met dit weetje gegarandeerd bij de dames!

3. Size Does Matter

Een champagneglas heeft een kleiner formaat dan een witte wijn- of rode wijnglas. Hierdoor drink je onbewust langzamer en ga je minder drinken. Uiteraard vul je wel eens bij maar een beetje gentleman laat geen zes keer bijvullen…je wilt niet overkomen als schooier, wel?

4. De bubbels

Wat doen bubbels? Bruisen? En welk effect heeft dat bruisen? Eén, dat je langzamer drinkt en twee, het geeft je sneller een vol gevoel. Goed nieuws voor je kater en je lijn dus!

5. Jouw hart

Champagne is net zo goed voor je hart als een glas rode wijn. Champagne is namelijk gemaakt van rode druiven, maar ook van witte, waardoor het veel zogenoemde ‘resveratrol’ bevat, een antioxidant dat je aderen goed houdt, bloedpropjes voorkomt en slechte cholesterol bestrijdt. Op jouw gezondheid…schenken maar!

6.Kortetermijngeheugen

Bepaalde proteïnen in champagne zijn ook goed voor je kortetermijngeheugen Het schijnt zelfs zo goed dat gesteld wordt dat je na een paar jaar gematigd champagne drinken, twee keer zo veel van dit geheugenproteïne in je hersenen hebt gekregen. Weg dementie!

7. Het hoeft niet veel te kosten

Champagne heeft de naam duur te zijn. Maar pas op, het hoeft niet per sé een fles Dom Perignon of Crystal Roederer te zijn. Ook goedkopere champagnevarianten, zoals cava en prosecco, bevatten dezelfde goede eigenschappen van champagne.

Santé!

You May Also Like

De GoDuo magische speakers!

Ben je op zoek naar een stel leuke speakers en hou je wel van ...

ANTWRP laat ons Grillen & Chillen

Grill&Chill T-shirts en sweaters met een twist Wij volgen de rekels van ANTWRP al ...

Binnenkijken bij bekende producers stijlvolle villa in L.A.

Wie kent er Michael Bay? De regisseur/producer van films als Bad Boys (I &II), ...

Hosting door Fraai