Het meest waanzinnige whisky glas op de markt

We geven het toe, we hebben het op de Whatmatters redactie moeten leren drinken. Maar ondertussen houden we de whisky vlotjes binnen en weten we het zelfs te waarderen. Dit drankje, dat je bij voorkeur rustig onderuit gezakt drinkt komt overigens nog beter tot zijn recht in het gepaste glas. Haal de Black Edition van Norlan maar boven.

Strak & zwart

Dit mondgeblazen borosilicaatglas met matzwarte buitenafwerking en een smaller randdiafragma van Norlan Glass is ontwikkeld voor de ultieme ervaring voor mond en neus. Allemaal goed en wel, maar wij vinden vooral het design verbluffend. Dit glas wil je gewoon niet neerzetten.

De ultieme smaaksensatie

Door de uitsteeksels van het glas vormt de whisky bij het walsen een  golfvorm, die de verhouding tussen oppervlakte, lucht en snelheid van oxidatie verhoogt. Het effect hiervan is dat er aanzienlijk meer ethanol verdampt. Dit heeft een uitdrukkelijkere smaak tot gevolg.

Een ander bijzonder feit is de vorm van de binnenwanden. Die sluiten bij het opkomen en waaieren weer uit om niet tegen de neus te slaan. We gaan jullie de technische uitleg besparen, maar het verbetert de smaak van de whisky enorm.

Het is wel opletten geblazen, want de binnenkant van deze glazen is bijzonder broos. Zelfs ijsblokjes kunnen de binnenkant beschadigen. De prijs, met 50 euro voor een setje is dit het perfecte cadeau om jezelf te verwennen. Nu die sigaar nog vinden!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

De ontwerpen met een hoek af van This is Helix

Wie bij futuristische fashion/design aan Star Trek pakjes denkt die heeft een iet of ...

Allemaal aan de keramische barbecue

Nu is mijn onhandigheid legendarisch, maar een BBQ organiseren lukt meestal nog net. Alhoewel ...

5 peperdure flesjes bubbels

Mag het wat kosten? Doe ons dan maar bubbels! Onwaarschijnlijk hoe duur sommige flessen ...