Champagne, Prosecco of Cava? We leggen het even uit

Wij mogen ons gerust kenners noemen. Nu ja, kenners is misschien is het een groot woord, maar we hebben van alle 3 al heel wat liters binnen. Blijkbaar zijn er toch nog heel wat heren die Champagne, Prosecco en Cava zomaar door elkaar husselen: heiligschennis. We gingen dus even spieken bij de rekels van Manify, pimpen hun tekst een beetje en geven jullie mee waar nu eigenlijk het verschil zit. Trouwens: doe ons maar Prosecco!

Champagne

Champagne is Frans en laat je niets anders wijsmaken. Een mix van blauwe en witte druiven vinden hun weg in dit vocht uit de Champagnestreek. Er zijn heel wat druiven toegestaan, maar de ingrediënten, het productieproces en de streek zijn strikt gereglementeerd. Dit staat zelfs in de Franse wet. Volgens kenners zijn Champagnes altijd te verkiezen boven Prosecco en Cava. Wij zeggen dikke vinger, maar drinken het natuurlijk alsnog met heel veel plezier.

Prosecco

Trek in een vleugje Italiaanse flair, dan is Prosecco je ding. Dit godendrankje is gemaakt van de gelijknamige druif en is een stuk fruitiger van smaak. Langer dan twee jaar bewaren is uit den boze, maar die kans is bij ons sowieso gering.

Cava

Deze mousserende wijn vindt zijn oorsprong in Catalonië. Ook in deze wijn vinden we verschillende druivenrassen en het productieproces lijkt op dat van champagne. Ook de tweede gisting is soortgelijk en duurt minimaal 90 dagen. Cava’s zijn er van droog naar zoet, maar over het algemeen zijn ze zoeter dan Champagne.

Ben je een zoetbek? Hieronder alvast het lijstje van droog naar zoet.

Soit genoeg geleuter, laat de bubbels maar aanrukken!

Bron: Manify

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Pasado en Pieters passie voor catering

Feestjes we krijgen er niet genoeg van. Maar wat is er essentieel om van ...

5 redenen om naar Tel Aviv te trekken

Op zoek naar een toffe reisbestemming voor je volgende city break? Boek maar al ...

Dust jenever l Een 2.0 ervaring

We schreven het al eerder: na vermout is ook jenever aan een stevige revival ...

Hosting door Fraai