Binnenkort het zelfreparerend glas voor je smartphone

Ben jij net als de Whatmatters redactie zo onhandig als de pest? Vorig week liet ondergetekende zijn smartphone nog uit zijn zak schuiven, met een stuk toestel en scherm als gevolg. Er zijn leukere zaken om de feestdagen mee te starten… Soit, binnenkort zou daar wel eens een oplossing voor kunnen komen. Japanners werken momenteel immers aan zelfreparerend glas. Freaky, nee?

Stevig besparen op schermpjes

Een aantal Japanse onderzoekers beweren alvast met zelfreparerend glas uit te kunnen gaan pakken op basis van polyether-thioureas. Een stof die barsten zou kunnen herstellen als je er met de handen op drukt, zonder dat er hoge temperaturen aan te passen moeten komen om het te doen smelten.

Eerder was er al zelfreparerende rubber en plastic, maar nu zou dit ook met glas mogelijk moeten zijn. Deze uitvinding gebeurde overigens geheel toevallig, maar daar zijn we niet rouwig om. In eerste instantie werd het goedje geprepareerd als lijm.

Wij kijken alvast uit naar deze geweldige uitvinding. Met het bespaarde budget kunnen we in elk geval heel wat andere leuke dingen doen.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

In de voetsporen van grootvader Jules

Belgen met een verhaal Belgische horloges, je komt ze niet zo vaak tegen. Belgische ...

De nieuwe 4D Concrete Watch

Ben je op zoek naar een puike horloge die je letterlijk en figuurlijk diepgang ...

JEEP Skelter: helemaal voor boys!

Waar wij als kind vroeger achter een bal dartelden, kattenkwaad uithaalden of erger, zit ...