Daarom zit jij met je handen in je broek

Ben jij ook zo een mand die soms ongegeneerd zijn hand in zijn broek steekt en aan zijn balzak begint te krabben? Het eerste goede nieuws: je bent zeker niet alleen. Het tweede goede nieuwsje: er is ook een verklaring voor.

Een beschermend schild

Met je hand leg je immers een beschermend schild over je klokkenspel, waardoor je je instant een stuk beter en veiliger voelt. Bij het ontspannen gebeurt dit vaak onbewust, omdat we op die moment beseffen dat er essentiële onderdelen niet in gevaar zijn.

Daarnaast zorgt het ontspannen friemelen met je fluit ook voor ontspanning. Je triggert er het kalmerende effect oxytocine mee. Logisch dus dat je hand in je broek zo relaxerend werkt. Het komt natuurlijk ook heerlijk mannelijk over. Zelfs in zakelijke gesprekken maak je er een statement mee. Door je handen in je zakken te steken baken je territorium af en maak je de ander het één en ander duidelijk.

Bron: Men’s Health

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Mannen, 5 tips die je er jonger doen uitzien!

Gezien uw redactie midden dertigers zijn en we jammer genoeg ook niet bestand zijn ...

Kijk uit met seksspeeltjes, ze houden je in de gaten!

Dat ‘Big Brother’ ons continu volgt, dat wisten we al langer, dat je voor ...

5 sublieme plaatsen voor een vluggertje

We hopen dat de meeste lezers van Whatmatters (en stiekem zien we aan de ...

Hosting door Fraai