Feestelijke Foodpairing: oesters x gin

We mogen dan culinaire smulpapen en bon vivants zijn bij Whatmatters, in de keuken zijn we allesbehalve helden. Gelukkig is dat geen noodzaak om van lekker eten te genieten. Ben je nog op zoek naar een feestelijk gerechtje? Nee, je hoeft Sergio Herman niet te bellen, wij komen ‘to the rescue’. Combineer je favo gin met oesters. Bizar? Nee, helemaal niet!

Wat je nodig hebt om ons te kunnen volgen? Verse oesters natuurlijk en ofwel Gin Mare ofwel Black Tomato Gin.

Black Tomato Gin

De Black Tomato Gin is een pure gin afkomstig uit Zeeland met een receptuur van zwarte tomaten,jeneverbessen en gezuiverd Oosterscheldewater. Klinkt bijzonder? Dat is het ook!

Wat?

10 st platte oesters
250 ml tomatensap
65 ml Black Tomato Gin
ó tl worcestersaus
2 st druppels tabasco
1 st stengel bleekselderij
10 st bladselderij
Zwarte peper

Hoe?

Tomatensap, gin, worcestersaus, tabasco en wat zwarte peper mengen.
Bleekselderij in brunoise snijden enkort blancheren.

DIRTY MARE TINI

 

Wat?

50 ml Gin Mare
15 ml Mancino Secco
Een beetje water van een oester

Hoe?

Doe de drie ingrediënten in een cocktailshaker met een grote hoeveelheid ijs. Roer 30 seconden tot de shaker begint te bevriezen. Serveer de cocktail in een voorgekoeld martiniglas.

Smakelijk en nodig ons gerust uit, 9 van de 10 kunnen we!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Tijd voor een Dark 'n' Stormy!

Broeierig heet, dorstig weer en zin in een cocktail? Whatmatters is er om een ...

Heerlijk decadent!

We geven het toe, elke reden is goed om een flesje te poppen bij ...