Yugen kombucha: super gezonde gefermenteerde thee

Ergens, ooit, hadden we weleens van Kombucha gehoord. Maar dat de gefermenteerde theedrank Kombucha ook in ons land diehard fans had, nee dat hadden we nooit durven vermoeden. Toen Yannick Claerman, na een verblijf in de Verenigde Staten, in ons kikkerlandje zijn ding niet vond, besloot hij zelf maar de koe bij de horens te vatten. Hij startte zijn eigen Gentse brouwerij en proefbar Yugen.

Super gezond

Deze gefermenteerd thee wordt wordt gemaakt van botanische kruiden en verse sappen. Voorlopig zijn er 3 varianten verkrijgbaar: appel-munt, mango-kurkuma en gember-limoen. Maar wat is dat nu juist kombucha?
Kombucha is dus gefermenteerde thee vertrekkende vanuit zwarte of groene thee. Voeg daar scoby, rietsuiker en bacteriën aan toe en alles begint netjes te fermenteren. Het resultaat heeft alvast een ontgiftende werking op het lichaam. Misschien moeten we dit eens een paar dagen proberen na weer een zwaar avondje stappen? In elk geval elk drankje zit propvol antioxydanten en je gaat ook het verouderingsproces tegen.

Wil je het drankje zelf gaan proeven? Dan kan je terecht in de bar van Yannick, tenminste van van woensdag tot en met vrijdag. Misschien dat we toch maar eens tot daar tenen om aan onze gezondheid te werken…
Bron: De Morgen

You May Also Like

Maandag middel tegen wallen

Het is maandag! Weg met de wallen

En dan bedoelen we niet die in Amsterdam, maar degene onder je ogen. Na ...

DIT zijn de gevaarlijkste seksstandjes volgens onderzoek! (nsfw)

Van een beetje avontuur zijn we niet vreemd, maar op het vlak van lenigheid, ...

Met zijn allen aan de kimchi

De nieuwste foodtrends? Bring them on! Bijgevolg zitten we op de Whatmatters redactie met ...

Hosting door Fraai