Yugen kombucha: super gezonde gefermenteerde thee

Ergens, ooit, hadden we weleens van Kombucha gehoord. Maar dat de gefermenteerde theedrank Kombucha ook in ons land diehard fans had, nee dat hadden we nooit durven vermoeden. Toen Yannick Claerman, na een verblijf in de Verenigde Staten, in ons kikkerlandje zijn ding niet vond, besloot hij zelf maar de koe bij de horens te vatten. Hij startte zijn eigen Gentse brouwerij en proefbar Yugen.

Super gezond

Deze gefermenteerd thee wordt wordt gemaakt van botanische kruiden en verse sappen. Voorlopig zijn er 3 varianten verkrijgbaar: appel-munt, mango-kurkuma en gember-limoen. Maar wat is dat nu juist kombucha?
Kombucha is dus gefermenteerde thee vertrekkende vanuit zwarte of groene thee. Voeg daar scoby, rietsuiker en bacteriën aan toe en alles begint netjes te fermenteren. Het resultaat heeft alvast een ontgiftende werking op het lichaam. Misschien moeten we dit eens een paar dagen proberen na weer een zwaar avondje stappen? In elk geval elk drankje zit propvol antioxydanten en je gaat ook het verouderingsproces tegen.

Wil je het drankje zelf gaan proeven? Dan kan je terecht in de bar van Yannick, tenminste van van woensdag tot en met vrijdag. Misschien dat we toch maar eens tot daar tenen om aan onze gezondheid te werken…
Bron: De Morgen

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Barbecueën on the go!

Nu de ergste koude uit het land is, de zon al eens door de ...

7 tips om beter te worden in bed

Ok, we geven het toe, ongetwijfeld zijn wij ook niet zo geweldig als we ...

Gin met een mijnverleden: Black Mountains Gin

Belgische gins, we zien het bij Whatmatters als onze missie, ze jullie stuk voor ...