Weg in november? De tips van Lonely Planet

Waarom het warm water uitvinden, als de wereldwijde referentie in reisgidsen ‘Lonely Planet’ het je al heeft voorgekauwd? Inderdaad, daar zien wij het nut ook niet van in.
Wil je aan het miezerige weer in ons apenlandje ontsnappen, een snuifje cultuur en/of een fikse portie zon opdoen? Dan zijn dit alvast de bestemmingen die ze bij de Lonely Planet deze maand naar voren schuiven. Wij doen er natuurlijk wel een mannenextraatje bij, zo voelen we ons toch nog enigszins nuttig!

Machtig Malta

Of we Maltzers kennen? Zeer zeker, we vreten ze met hopen. In november gaat het kwik hier nog vlotjes over de twintig graden, best aangenaam. Breng een bezoekje aan de fantastische hoofdstad Valletta en dwaal door de straten van dit UNESCO Werelderfgoed. Als je nut gaat ben je nog een early adopter, want volgend jaar is het de culturele hoofdstad van Europa en zal er nog veel meer volk op afkomen. Een weekje relaxen met een snuifje cultuur, klinkt goed.
Tip: Lazy Pirate Party Boat
Denk luide muziek, een open boot, een bar en dansende lijven. Ze blijken bovendien je rijkelijk te voorzien van alcohol en dat maakt de sfeer nog beter.

Abu Dhabi

Weinig rustgevenders dan zandkorrels tellen, toch? De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten zal je ongetwijfeld verbluffen. Alle luxe die je je maar kan inbeelden, 30 graden en prachtige stranden. Moeten we nog meer zeggen? Wil je toch wat cultuur? Er zijn best wel wat moskeeën en ook het plaatselijke Abu Dhabi Louvre komt blijkbaar in de buurt van het origineel.

Tip: Beach parties 
Je moet hier gewoonweg een beach party meepikken. Er zijn er heel wat en terwijl het geld en de alcohol rijkelijk stroomt, kijk jij je ogen uit.

India

Mag het allemaal wat verder en spectaculairder? Dan is India misschien wel wat voor jou. Bij Lonely Planet raden ze Rajasthan aan en we geloven ze op hun woord. Ze garanderen je tijgers (de echte), paleizen en bazaars. Het weer is er draaglijk en niet waanzinnig heet nu. Delhi, Jaipur en Udaipur staan op de agenda. Stadse drukte, jungles, ruïnes en zelfs een heuse woestijnstad. De Taj Mahal is natuurlijk een klein omweggetje waard, als je er toch bent!

Tip: Kitty Su
Een nachtje doorgaan? Kitty Su is de place to be. Je kan er een hapje eten en zelfs dronken een tattoo laten zetten.
Meer op Lonely Planet

You May Also Like

Feestelijke Foodpairing: oesters x gin

We mogen dan culinaire smulpapen en bon vivants zijn bij Whatmatters, in de keuken ...

Streetwear voor ‘Snotyoung’

Ook voor oude knarren als ons… Wij hadden er nog nooit van gehoord maar ...

4 keer stijlvol in het leder achter het vuur!

Ik moet het toegeven, de keuken is voor mij redelijk onbekend terrein. Ik kan ...

Hosting door Fraai