Volledig elektrische Lamborghini 'geneest' zichzelf!

Dit voorkomt alvast wat kosten bij de carrosseriedokter…
Want naast het feit dit de allereerste volledig elektrische Lamborghini is, heeft hij nog een uniek en exclusief karakter. Het is tegelijk de eerste auto die kleine barsten kan detecteren én, je leest het goed, vervolgens ook weer kan ‘genezen’. Hierdoor worden die barsten niet groter en voorkomen ze groter onheil.


Met dit in het achterhoofd dachten wij dat de Lamborghini T-1000 geboren was. (cfr. Terminator 2). Helaas voor Arnold is het niet de T-1000 geworden, wel de  Lamborghini Terzo Millenio, die werd onthuld tijdens de MIT’s EmTech conferentie.

Een Lamborghini zou geen Lamborghini zijn als het ook onderhuids geen topper zou zijn. De Terzo Millenio wordt dan ook aangedreven door vier elektrische motoren, zowaar eentje voor ieder wiel. Maar waar de elektrische wagens van vandaag aangedreven worden door middel van een accu, krijgen de motoren hier hun elektriciteit van supercondensatoren.

Deze supercondensatoren zijn volgens Lamborghini de toekomst en het antwoord op de beperkingen van de huidige elektrische auto’s. Ze kunnen sneller op- en ontladen en houden bovendien meer energie. Straffer nog, door het gebruik van carbon fire, slaat hij ook meer energie op en is de wagen op zichzelf zelfs een grote batterij.


Waar Lamborghini-rijders als de dood voor zijn, is het autonome karakter van vele van zijn elektrische concurrenten. Zo wil een Lamborghini-rijder zelf het stuur in handen nemen, zelf de koers van de wagen bepalen en de magie, snelheid en G-krachten beleven. In plaats van volledig het rijden over te nemen, zoals ze bij Tesla pretenderen, zal de Terzo Millenio dienen als coach. We kunnen ons dan ook geen betere coach voorstellen.

Wanneer deze wagen in onze garage zal plaatsnemen, is nog niet bekend. Dit betreft een concept en is dus jammer genoeg nog niet klaar voor productie. Wel geeft het met deze superbolide aan welke weg we uitgaan…ziet er veelbelovend uit, laat dat duidelijk zijn.

You May Also Like

Whatmatters On Tour: Wereldpremière Mini Electric in Rotterdam

Een wereldpremière? Dan zijn we er als de kippen bij!  Of we zin hadden ...

Ferrari stelt Monza SP1 en SP2 voor…is dit de toekomst van het stijgerend paard?

Oogstrelend… Terwijl wij bij het grote moederbedrijf Alfa Romeo in Turijn op de koffie ...

Een brommer, fiets of moto? Noem het gewoon de Munro 2.0

Chinezen zijn met veel en ze kunnen veel, naast koken ook elektrische motors bouwen ...

Hosting door Fraai