Psychologisch de diepte in met Kirsten van Antwerpen

Dat een achternaam je kan misleiden dat is nu ook wel duidelijk. Natuurlijk hadden wij onmiddellijk een boon voor Kirsten van Antwerpen, enig chauvinisme is ons niet vreemd. Blijkt het toch wel een Nederlandse uit Leiden te zijn zeker. Geen probleem voor ons natuurlijk, gewoon even tanken en de wagen in. Wie schoonheid wil zien moet soms lijden… Een model dat er binnenkort er waarschijnlijk mee kapt en vol inzet op haar studie psychologie. Daar willen wel meer over weten én van zien natuurlijk…

Hop, hop, Kirsten laat je gaan. Wie ben je?

Ik ben een 22-jarige positieve, enthousiaste en leergierige gap year studente, hostess en wannabe topmodel.

Een wannabe begot, ach, je moet ergens beginnen! Ben je al lang bezig met modellenwerk?

Momenteel ben ik al bijna 8 jaar bezig met modellenwerk wat ik meer als een uit de hand gelopen hobby zie. Ik ben net terug van twee maanden Istanbul voor deze hobby en neem de rest van dit tussenjaar tijd voor meerdere modellentripjes en hostessenwerk. Vanaf september volgend jaar wil ik enigszins een punt zetten achter het hoofdstuk modellenwerk. Ik zal namelijk mijn master Health and Medical Psychology in Leiden gaan beginnen om vervolgens als coach/trainer de arbeidswereld in te treden. Naast studie en modellenwerk houd ik van veel activiteiten zoals hardlopen door het park, fietsen, (wind)surfen, vrijwilligerswerk en commissiewerk verrichten. O ja en ook goed eten en met vrienden afspreken.

Kijk eens aan, je bent dus al bijna fin de carrière… Waarom ben je eigenlijk met dat modellenwerk begonnen?

Ik ben begonnen met modellenwerk, omdat ik het leuk vond om voor een camera te staan en via via bij Modelcamp 2010 uitkwam. Dit meerdaagse kamp werd georganiseerd door Fresh Model Management (tegenwoordig eigenaren van Elite Model Management) en omvatte alle ins and out van het vak. Ik bleek geschikt te zijn voor het vak en genoot ervan om alles hier rondom te leren. Ik kon/kan er echt m’n ei in kwijt. Helaas ben ik wegens mijn lengte niet vertegenwoordigd geweest door een moeder agentschap in Nederland. Desalniettemin heb ik mijn carrière voornamelijk zelf weten op te bouwen door veel te netwerken. Zo heb ik uiteindelijk ook mijn twee doelen, de Amsterdam Fashionweek modeshow lopen en internationaal modellenwerk bereikt.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER
FALL/WINTER 2015

BAM? dat kunnen wij niet zeggen. Jens, het is een échte! Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik denk dat mijn energie, zelfvertrouwen en positiviteit in groepen vaak wel kenmerkend zijn. Een medestudent zei mij ooit:  ‘Jij bent iemand die de top kan bereiken zonder vijanden te maken.’ En ik denk en hoop dat ik zo iemand zal zijn. Toch stel ik mezelf vaak voorop en denk ik dat dit enorm belangrijk is, laat jezelf altijd horen en neem tijd voor jezelf alleen. Daarnaast denk ik dat ik heel weinig verwacht van een situatie of mensen wat me tot op heden heel gelukkig maakt, omdat je op deze manier niet zo vaak teleurgesteld wordt.

En wij pikken nu tijd van je: sorry! Heb je ook een levensmotto?

Oef dat is lastig om er ééntje te noemen, want ik heb er wel meerderen. Het gaat niet zozeer om wat je meemaakt maar om hoe je ermee omgaat. Ook denk ik dat het stellen van reële doelen en mezelf omringen met positieve mensen me zeker een goed leven laat leiden. Je hebt altijd een keuze. Focus op het heden en kijk naar wat je al hebt.

Gelukkig zijn wij altijd zonnetjes in huis. Waarom moeten we je volgen op de social media?

Jullie moeten helemaal niks. En ik ben zelf ook niet heeeel erg voor social media. Want het blijft toch zien en gezien worden, maar iemand die mij nooit heeft ontmoet weet niet wie ik echt ben… Toch, als je me zou willen volgen dan hoop ik dat je dat zou doen omdat mijn (op sociale media weergegeven) leven je interesseert, inspireert en/of aan het denken zet. A million likes does not make you like yourself.

We durven je al niet meer volgen. Heb je als overduidelijke pittige tante een vriend?

Ja, ik heb ondertussen al bijna 4,5 jaar een vriend. Ik denk dat een mysterieuze man mijn aandacht het meest trekt. Een vlotte babbel is leuk, maar ik wil niet meteen het achterste van je tong zien (letterlijk en figuurlijk). Daarnaast vind ik zorgzaamheid, humor en avonturisme mooie eigenschappen waar ik zomaar voor zou kunnen vallen.

Jens, ze heeft nog humor ook. Heb je ook nog tips voor ons mannen?

Vrouwen zijn natuurlijk nogal verschillend dus de tips die ik geef zouden niet voor elk type vrouw kunnen werken, dus bij deze de caution. Misschien een beetje cliché, maar ik denk dat geen enkele vrouw zit te wachten op standaard openingszinnen. Overige tips die essentieel zijn denk ik: wees (eerlijk over) jezelf, toon interesse, wees galant, neem wat afstand vanaf het begin zowel fysiek als in wat je allemaal over jezelf vertelt…

We knopen het in onze oortjes! Waar zijn je favoriete plekjes?

Ik woon in de mooie studentenstad Leiden en ga zo nu en dan met mijn huisgenoten mee naar hun studentenvereniging. Mijn studenten windsurfvereniging borrelt in Delft dus daar ben ik ook wekelijks met de nodige glazen bier te vinden. Iets drinken doe ik vaak bij Einstein, Annemax of vrienden. Mijn favoriete plek is denk ik wel het park of strand waar ik dikwijls naartoe hardloop of fiets. Mijn favoriete zonde, oei dat zijn er een heleboel: ontbijtkoek met Nutella, mcflurries, stroopwafels, broodje shoarma met veel knoflooksaus en allerlei soorten kaassss, want ik blijf 100% Hollands, ondanks dat m’n achternaam dit niet zou vermoeden.

Shiiiittt ben jij Nederlandse, dat we dat niet doorhadden toen we naar Leiden reden! Soit, om af te sluiten: wat zijn je ambities nog?

In de nabije toekomst hoop ik nog één of twee hele mooie reizen te maken voor modellenwerk, naar waar dan ook. Ik wil er alles uitgehaald hebben wat mogelijk is voordat ik verder ga. En na mijn afstuderen als Psychologe zou ik heel graag de coaching kant opgaan. Zowel op lichamelijk, voeding als mentaal gebied. Ik denk dat het allemaal begint tussen onze oren en hoop dan ook als personal coach het beste in mensen naar boven te halen. Mocht dit me te weinig boeien, dan zou ik GZ-psycholoog willen worden en bijvoorbeeld meer onderzoek doen naar onder andere preventie van stress. 

Knap, we zijn alvast trots dat we je gesproken hebben. Wil je meer weten over Kirsten, ondanks het feit dat ze er bescheiden over doet, haar Instagram en Facebookpage zijn dik in orde!

Credits
Foto 1: F: Bob van der Wolk / Mua: Dewi Korving
Foto 2: F: Xenia Kalogiros / Mua: Naomi Reisner / Designer: Nikki Postma
Foto 3: Designer: Maison La ponte
Foto 4: F: Shannon van der Wal / Mua: Linda Kleiberg / Styling: Mireille Kniese
Foto 5: F: Mark van Velsen
Foto 6: F: Tonnie van Giessel / Mua: Marieke van Dort
Foto 7: F: Gunther Frans

You May Also Like

"Man UP!" of je staat voor paal bij Nicky Gold

Wij hebben het danslijf van een houten kapstok. Laat het de veel te korte ...

Dit is dé reden waarom Burning Man het heetste festival ter wereld is!

Vrouwen zetten de man letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam… Nog nooit van ...

Het Grote Whatmatters Vriendinnenboek: Shelly Osselaer

Onlangs waren we te gast in de ereloge van het het Constant Vanden Stockstadion ...

Hosting door Fraai