Ondernemend, knap en zelfzeker…Bo Ackaert heeft alles om het te maken!

Stel, je bent een ondernemende, ravissante en zelfzekere dame, doet shoots, wint een missverkiezing maar je denkt bij jezelf…eigenlijk zou iedereen zich mooi en zelfzeker moeten voelen…wat doe je dan? Wel dan laat je je ondernemend bloed lopen waar het kruipen kan en stampt vol goede moed een eigen onderneming uit de grond die iedereen mooi en zelfzeker wil maken. Zo ook de knappe Bo Ackaert. Wat ze allemaal doet konden wij te weten komen na een interessant gesprek in het verre West-Vlaanderen…een impressie


Dag Bo, stel je eens voor?
Ik ben een spontane jonge vrouw die van een uitdaging houdt op persoonlijk en zakelijk vlak. Ik vind het fantastisch om grenzen te verleggen en mezelf doelstellingen op te leggen. Op persoonlijk vlak vind ik het boeiend om mezelf te zien groeien als persoon door de dingen die ik doe en op een bepaald moment heb ik beslist dat ik ook anderen wil stimuleren om een betere versie van zichzelf te worden, en dat is dan weer de uitdaging op zakelijk vlak.
Voor we het hebben over je zakelijk vlak, gaan we eerst even door je entertainend leven…je hebt ooit een missverkiezing gewonnen, welke en hoe was deze ervaring?
In 2012 heb ik deelgenomen aan Miss Global Belgium. Toen was ik nog maar 16 jaar en die verkiezing kwam eigenlijk op het perfecte moment. Als tiener, zo mag ik het nog wel noemen, heb ik in die periode erg veel bijgeleerd. Ik heb toen geleerd hoe ik mensen moest vinden om mij te sponsoren, hoe ik hen moest aanspreken om voor mij te stemmen en deze dingen hebben mij zelfzekerder gemaakt. Daarnaast was het ook een unieke ervaring om te leren hoe ik moest poseren voor de foto, hoe ik op een catwalk liep, hoe ik me moest opmaken… Ik kreeg tips over mijn houding, gedrag, styling… Had ik niet gewonnen, was het nooit verloren !

Maar het verhaal ging voor mij verder in 2013 en dat was nogal een speciaal verhaal. Eigenlijk ben ik op de finale samen met Ellen Bacquaert gewonnen! We werden met ex aequo gekroond tot de Miss Global Twins. Na een aantal maanden bleek dat concept niet zo goed te werken als verwacht en toen werd Ellen on hold gezet omdat ze zich verder ging concentreren op haar succesvolle danscarrière. Later is zij als Miss Multiverse naar het buitenland afgereisd. Nu, als Miss Global Belgium voor de andere helft van het jaar, heb ik me voorbereid op de internationale verkiezing Miss Global International. Ik mocht toen (als hoofdprijs) naar Jamaica om België te vertegenwoordigen. Dat was een on-ver-getelijke reis ! Er was een groep van 36 meisjes die elk uit een ander land kwamen en samen hebben we in 10 dagen de tijd van ons leven beleefd ! ’s Morgens was er nooit een verplichte activiteit en aangezien ik een vroege vogel ben, ging ik altijd gaan ontbijten en daarna gaan snorkelen in de helderblauwe zee van de Caraïbische zee. Zalig. Elke dag in de namiddag waren er activiteiten en hebben we in groep ook heel wat beleefd; we hebben prachtige shows gezien in het hotel, we hebben het land bezocht met persoonlijke gids, we zijn naar een natuurpark geweest en als meest ongelofelijke ervaring ooit (nog steeds)…kregen we de kans om met de dolfijnen te zwemmen ! Als ik eraan terugdenk, begin ik weer te zweven. Ik behaalde daar de vierde plaats.

Dju toch…de vierde plaats is meestal de minst toffe van allemaal. We kunnen ons al inbeelden hoe je over de andere kandidaten dacht…of zien we dit verkeerd? Is het altijd haat en nijd in zo’n verkiezingen?
Ik vind van niet. Eigenlijk is het omgekeerd. Tegenwoordig doen veel meisjes mee ‘om ervaring op te doen’ of ‘om zelfvertrouwen te winnen’ en dat zijn natuurlijk geen slechte redenen, maar dat zorgt ervoor dat de concurrentie niet meer zo hard is. De meisjes doen allemaal wel hun best, en de één meer dan de ander, maar het is niet bikkelhard omdat er ook niet zo veel van afhangt. Je hebt natuurlijk altijd wel wat gezonde competitie, maar dat is ook goed om jezelf als persoon naar een hoger niveau te brengen en extra moeite te doen, je grenzen te verleggen of jezelf simpelweg uit te dagen. Een verkiezing blijft een spel en ik denk dat veel meisjes dat nu beginnen te beseffen. Het moet leuk zijn. Bij Miss België zijn er heel wat activiteiten en workshops die de meisjes als groep kunnen meevolgen en dat is allemaal gewoon leuk.
Je hebt ook iets gedaan met Miss België dan?
Ik heb mijn stage bij Darline Devos gedaan, inderdaad. Als persoonlijke assistent verzorgde ik de communicatie naar de meisjes toe en mocht ik helpen organiseren aan de show van de Vlaamse verkiezingen.

Je spreekt in de verleden tijd…je bent ermee gestopt?
Ik vind het fantastisch om samen te werken met Miss België als Comité alsook met de meisjes die deelnemen. Ik haal werkelijk voldoening uit het ondersteunen van de kandidaten en ik ben een geboren planner. Dus het werk op zich vond ik geweldig. Maar ik ben altijd geprikkeld geweest door mijn ondernemend bloed en op een bepaald moment heb ik beslist om zelfstandig te worden. Nu heb ik ProMisster opgericht. Hier organiseer ik workshops en lezingen die mensen stimuleert in hun zelfreflectie. Dat vanbinnen en vanbuiten.

Wat raad je beginnende modellen/deelnemers missverkiezingen aan?
Modellen en kandidaten of finalisten voor een missverkiezingen horen eigenlijk niet onder hetzelfde hoedje. Modellen moeten eigenlijk gewoon alle wensen van de opdrachtgever respecteren en hun eigen mening doet er echt niet toe. Ze moeten poseren, defileren en vooral fotogeniek zijn. Het is een werk en ze worden ervoor betaald.
Meisjes die deelnemen aan een verkiezing krijgen de kans om hun persoonlijkheid te tonen en op basis van hun karakter, uiterlijk (dat speelt natuurlijk ook mee) en hun inzet, krijgen ze een bepaalde titel na afloop van de verkiezing. Het verschil tussen een model en een miss is vooral dat een miss een persoon moet zijn met een groot hart, eerder dan dat ze maat 34 heeft. Ze moet anderen willen helpen, want bij verkiezingen wordt altijd verwacht dat de meisjes zich inzetten voor het goede doel. Een miss moet overal zichzelf zijn en ze moet haar opdrachten als model goed uitvoeren, maar er is nog zo veel meer dan dat. Haar mening telt !

Je bent nu een soort van life/health/beautycoach…wat houdt dat juist in?
Ik help eigenlijk jonge vrouwen via mijn bedrijf ProMisster om zichzelf als persoon te stimuleren ‘een betere versie van zichzelf te worden’. Ik wil dit zowel op vlak van uiterlijk als innerlijk gaan duiden door interactieve workshops en diepgaande lezingen te organiseren. Zo was er op 17 november een make-up workshop voor jonge meisjes om hun basis make-up te leren aanbrengen. Daar hebben ze op vlak van uiterlijk nieuwe dingen bijgeleerd en zijn ze voor een stukje als persoon rijker geworden. Op 11 december houden we een lezing over ambitie in het leven en de faalangst die daarbij gepaard gaat en op die manier wordt het publiek gestimuleerd om niet bij de pakken te blijven zitten en hun dromen actief na te jagen.
Een knap initiatief! Komt iedereen in aanmerking? Wie zijn je voornaamste klanten? Ook mannen?
Ik spits me toe op mensen die ondernemend bloed hebben. Ik wil daarmee niet zeggen dat ze zelfstandig moeten zijn in hun sociaal statuut, maar dat ze de zin hebben om iets te doen in hun leven, om iets te bereiken. Dat kan op alle vlakken zijn. Mannen en vrouwen zijn welkom, maar de meeste activiteiten zijn voorlopig op vrouwen gericht.

Kan je ervan leven of heb je daarbuiten nog een andere job?
Ik ben net begonnen me het uitbouwen van ProMisster, dus voorlopig is dit zeker nog niet iets waarvan ik kan leven. Bovendien is het erg duur om zelfstandig te zijn en daarom heb ik nog een parttime job bij River Woods als verkoopster om de kosten te drukken en toch zeker te zijn van mijn basis inkomen. Om bij te verdienen ben ik ook Victoria consulente.
Hard en veel werken dus! Naast die gedrevenheid, wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik zie altijd het positieve in de zaken en in de mensen. Echt altijd. Ik ben een vroege vogel en geniet ervan om samen met mijn trouwe viervoeter Charlie de zonsopgang te bekijken tijdens onze dagelijkse ochtendwandelingen. Ik ben heel liefdevol en probeer zo veel mogelijk goed te doen voor iedereen. Daarin ben ik zeker anders dan anderen, want iedereen krijgt van mij een tweede kans, ook als ik ooit diep teleurgesteld geweest ben. Ik geloof namelijk dat mensen echt kunnen veranderen.

Uit je dat ook op sociale media? Wat vinden we daar terug?
Ik post op Instagram regelmatig nieuwe foto’s van leuke fotoshoots of ik deel kiekjes van wat ik doe. Als je interesse hebt in lifestyle inspiratie, volg mij 😉
Doen we! Een persoonlijk vraagje dan, heb je ook een vriend?
Ja ! We gunnen elkaar al het succes toe en we geven elkaar de vrijheid die we nodig hebben om onze dromen te bereiken. In elk geval zijn we altijd eerlijk tegen elkaar en zijn we heel trouw.

We pinken zowaar een traantje weg! Wat moest hij doen om jou te verleiden en te behagen?
Ik kick wel op mannen met ambitie. Mijn vriend heeft een succesvol opleidingscentrum voor professionele muziekproductie en DJ’en MusiCasa. Ik vind het gewoon sexy als hij zijn hart en ziel in zijn werk legt. Iemand die elke avond lui op de bank ligt te kijken naar het voetbal, daar knap ik op af.
Aiai, tegenwoordig kijken we meer voetbal dan dat we zelf spelen…maar we strekken onze beentjes gelukkig nog wel eens…over beentjes strekken gesproken, waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik hou van Sushi, de Chang Tong Thai is een fantastisch restaurant in Brugge ! Bij Ribs ’n Beer in Brugge kun je me ook af en toe spotten. Heerlijk is dat ! Verder ga ik niet echt stappen. Ik ga liever op restaurant, naar een welness of ik werk gewoon thuis aan ProMisster.
Altijd maar werken! Is er wel tijd voor af en toe een zonde?
CHOCOLADE !
Verrassend! 🙂 Voor we hier afscheid nemen, wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik hoop dat ik op een dag kan leven van ProMisster. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik vind het zo fijn om te doen allemaal.
Wel, doe gerust verder! Wij vinden dit een fantastisch initiatief en hopen dat je er snel helemaal mee kan rondkomen! Alvast heel veel succes en hou ons op de hoogte van al je activiteiten! Wij blijven het alvast volgen! En volgen? Dat kunnen jullie ook, via Facebook of Instagram! Doen!

You May Also Like

Noa Neal, Stoere knappe meid vol sexappeal!

Er viel een klein bommetje in showbizzland gisteren…alle op sensatie beluste media brachten het ...

Throwback Interview Miss België: Is Celine Van Ouytsel de Vlaamse Legally Blonde?

Net voor de zomer hadden we een leuke babbel met de kersvers gekozen Miss België. Benieuwd ...

Vergeet NFL…LFL is wat mannen echt boeit!

Eén keer per jaar zijn wij geïnteresseerd in American Football of beter gekend onder ...

Hosting door Fraai