Niet alleen Jean sur Mer is 'Zot van de Noordzee'

Wat wij hebben met kookboeken? Eerlijk: geen hol. Ok, het is boekenbeurs, maar de kans dat we daar een kookboek kopen is klein. Tenzij het om het boek van Jean sur Mer gaat, daar zijn we wel fan van. En wij blijkbaar niet alleen, want het boek ‘Zot van de Noordzee’ is als enige Vlaams kookboek genomineerd als ‘Kookboek van het jaar’.

Kookboek van het jaar

Wat je mag verwachten? Wat denk je zelf? Recepten natuurlijk! 52 in totaal, die je willen stimuleren van onze overheerlijke Noordzeevis te eten. Naast recepten kan je ook nog heel wat leuke verhalen sprokkelen en kom je heel wat te weten over de minder bekende vissoorten, het is maar dat je het weet.

Jan Kegels – de rekel achter Jean sur Mer – ging aan de slag met niet minder dan 26 vissen, netjes ingedeeld per seizoen en met een minimum aan koolhydraten. Je hebt echt geen fenomenale keuken skills nodig om deze recepten te bereiden en het kan zelfs ons lukken. Ok, de 10 gedurfde recepten van topchefs, daar wagen we ons niet aan, maar voor de rest, wie weet…

Op 10 november weten we of het boek effectief de prijs van ‘Kookboek van het jaar’ wint. Ondertussen tik je het boek op de Boekenbeurs, online of in de betere boekhandel op de kop. Voor € 24,99 eet je een heel jaar vis!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Jenever is weer hip!

Wij zitten nog aan de gin tonic, jullie ook? En toch bekruipt ons soms ...

Party boat

Bij Whatmatters hebben we wat met water. Niet dat we dat veelvuldig drinken maar ...

Deze Porsche klinkt als muziek in de oren!

En dan hebben we het deze keer niet over een Porsche op 4 wielen. ...