Na Aston Martin komt ook Alfa Romeo terug naar de F1

Afgelopen weekend werd een streep getrokken onder het Formule 1 seizoen 2017. Niemand minder dan de Brit Lewis Hamilton bleek het meeste rubber en asfalt tegen andermans helm te hebben katapulteert en mocht met de prestigieuze titel van Wereldkampioen gaan lopen. Seizoen gedaan, dan wordt het even stil rond F1 zou je dan denken…vergeet het! De voorbereidingen voor volgend jaar zijn al gestart en niemand minder dan Alfa Romeo kondigt zijn wederoptreden aan…exact 30 jaar na hun laatste rondje op een F1 circuit.

Alfa gaat in zee met Sauber die op hun beurt laat weten dat het om een technische, strategische en commerciële samenwerking gaat. Wij, fans van het eerste uur,  kijken al uit naar de terugkeer van een historische autofabrikant die van 1950 tot en met 1988 prominent actief was in de F1.

Een historisch weetje…het team won als allereerste een officiële F1-race. Een eer die maakt dat ze eigenlijk niet mogen ontbreken in dit circus. Het bleef ook niet bij die ene overwinning. Het team heeft ook nog vele successen op zijn naam staan. In de debuutjaren 1950 en 1951 werd het zelfs wereldkampioen bij de coureurs met de Italiaan Nino Farina en de Argentijn Juan Manuel Fangio. De eerste wereldtitel voor misschien wel de grootste coureur (Na Senna, Schumacher en Stoffel Vandoorne) aller tijden. Ok, die laatste is misschien wel gelogen.

Voorlopig blijft Alfa Romeo volgend seizoen wel een naamsponsor voor Sauber en zullen ze achterin de bolide nog moeten rekenen op een Ferrari-motor. Gezien de bedenkelijke elektronica bij Alfa (ontken dit maar eens) misschien ook geen slecht idee.

Maar, in 2021 gaan de nieuwe motorregels in en lijkt het dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de Italiaanse autofabrikant Sauber F1 Team helemaal overneemt. Ze hebben dus nog wel even tijd om alles op punt te zetten. Alfa is trouwens het tweede iconische automerk dat terugkeert in de F1. Zo gaf Aston Martin al eerder aan volgend jaar aan de start te willen komen. Het Britse groengekleurde automerk is volgend seizoen de titelsponsor van Red Bull, dat in 2018 als Aston Martin Red Bull Racing door het leven zal gaan. Ronkende namen voor een ronkend seizoen? Wij kijken er alvast naar uit!

Credits: Pinterest

You May Also Like

Whatmatters Roadtest: Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce (280PK)

Lekker snel en opvallend… Noem een Alfa Romeo die we in onze garage willen ...

Snorren op een Ducati XDiavel S

Whatmatters heeft wel een boontje voor Italië. En deze keer gaan we lekker stoer. ...

Lamborghini onthult in splinternieuwe store in Parijs hun eerste SUV, de Urus!

We beginnen met een weetje. Lamborghini geeft zijn modellen altijd een naam naar een ...