Leeuwin Lio houdt van dieren en modellenwerk…

Hoe we bij haar terecht gekomen waren? Goede vraag, gewoon toevallig eigenlijk. Af en toe struinen we wel eens door onze Instagram op zoek naar nieuw bloed en daar was Lio. Bleek ze ook nog een gezegend met verstand, woonachtig in Gent en bijna dierenarts te zijn. Wij sleepten dus onze denkbeeldige hond Rufus mee in het koffer, doken de tunnel door en stonden aan te schuiven op de E17 richting gent. Die glamour queen, moesten we gewoon eens aan de tand voelen.
Hoi Lio, stel je je even kort voor?
Ik ben een 21-jarige met Gentse roots. Ik werk momenteel aan de droom van mijn 5-jarige ik, om dierenarts te worden en zit in mijn 4e jaar diergeneeskunde. Als je mijn vrienden deze vraag zou stellen, zouden ze waarschijnlijk zeggen ‘een barbiepopke met een grote mond en een uitgesproken Gentse R’(haha). Ik ben degene uit de vriendengroep die full glam naar een casual gelegenheid kan komen. Beauty is dan ook zo wat mijn hobby zeg maar. Voor de rest? Zingen… niet veel mensen weten dit over mij, maar ik doe bijna niet liever dan mijn muziek zo luid mogelijk zetten en meezingen tot ik de liedjes onder de knie krijg. Degene die mij al gehoord hebben zeggen dat ik goed ben dus het werkt blijkbaar.

Je hebt geluk dat niemand Whatmatters leest Lio, dus gelukkig weet nu nog niemand dat je zingt. We zagen je ook wat modellenwerk doen, ben je daar al lang mee bezig?
Eigenlijk totaal niet zo lang. Ik ben er al langer mee bezig, maar ben pas in augustus dit jaar écht begonnen.
En waarom houdt een dierenarts in spé zich bezig met modellenwerk?
De afgelopen jaren spraken mensen mij erover aan dat ik het moest proberen. Ik viel volledig uit de lucht, want ik had er zelf nooit aan durven denken om model te zijn. Er komt veel meer bij kijken dan gewoon knap zijn en zelfs dat vond ik niet voldoende van mezelf.  Na lang willen, maar niet durven heb ik dan toch een projectje  gedaan met mijn vriendin en hobbyfotografe Annelies. Door de verschillende shoots heb ik ontdekt dat ik het eigenlijk echt wel leuk vond, ook al ben ik maar tevreden van 1 op de zoveel foto’s. Het was een nieuwe uitdaging en nog altijd. Nu ben ik meer van het principe dat wie niets probeert ook niets zal bereiken en daarom heb ik eindelijk de stap gezet.

Wij danken alvast je vriendin Annelies op onze blote knietjes en met ons waarschijnlijk nog heel wat mensen. Heb je nog bijzondere karaktertrekjes Lio?
In goede of slechte zin? (haha) Ik ben een schorpioen in hart en nieren. Koppig en soms wel wat een moeilijk karakter, maar als het erop aankomt ben ik heel gevoelig en emotioneel. Ik kom graag overeen met iedereen, maar ze echt toelaten duurt een tijdje. Eens dat ik echter mijn passie gevonden heb in iets of iemand kan ik heel vastberaden zijn en mij volledig geven. Nog iets heel typisch aan een schorpioen is alles eerlijk zeggen zoals ik het denk, soms iets te cru, maar toch een eigenschap waar ik trots op ben. Ik kan niet tegen rond de pot draaien en liegen.
Dan gaan wij overeenkomen en geen angst, wij zijn echte ijsbrekers, dus je laat ons sowieso toe! Heb je ook nog een levensmotto dat je typeert? Moeilijke vraag want er zijn veel quotes die me echt aanspreken, maar één die vrij toepasselijk is op mijn leven is ‘Throw me to the wolves and I will return leading the pack’. En geloof mij… ik heb al veel wolven getrotseerd. Daarom is mijn levensmotto: het is geen probleem om beter te willen en ambitieus te zijn, maar apprecieer aub wat en wie je NU hebt, want je mist het pas wanneer het te laat is.

Potverdekke seg, niet alleen een tijger, maar nog een wolvin aan ons tafeltje ook. Jens, nog even en we kunnen de Olmense Zoo overnemen. We zagen dat je ook actief bent op de social media, waarom moeten we je daar volgen?
Om meer te zien van mij als model, student en als persoon in het algemeen. Meer steun en opbouwende kritiek is altijd welkom, maar echt negatieve mensen mogen wegblijven.

Oh, die hebben we niet onder onze lezers, het zijn allemaal schatjes. iets zegt ons dat je een vriend hebt?
Ja, ongeveer 2,5 jaar nu. De meeste jonge meisjes hebben een checklist in hun hoofd van hoe hun man moet zijn later en mijn vriend overtreft de mijne. Ik kijk natuurlijk graag naar een knap gezicht (met een baardje) en een schoon lijf, maar pas wanneer het meisje met respect en liefde behandeld wordt, wordt een jongen een man voor mij. Ik wil iemand met wie ik onnozel kan doen en op romantische dates mee kan gaan ,als iemand die niet stopt tot ik uitgeweend ben en mij een tik geeft wanneer ik niet goed bezig ben. En als ik eerlijk ben is behandeld worden als een prinsesje ook niet slecht.

Stevige checklist in elk geval. En wat werkt niet?
Fluiten of roepen wanneer een meisje passeert, tekens doen aan een rood licht… mannen dat werkt niet. Wat verwacht je? Dat we uitstappen en met u gaan trouwen.. of nog beter uit de kleren gaan gaan? Nee dus. Ook openingszinnen zijn een no go voor mij. We weten dat je ze op dezelfde avond al bij andere geprobeerd hebt. Spreek een meisje liever gewoon aan met: Ik ben … en je viel mij op toen ik u zag dus ik wou eens hallo zeggen.

Tgoh, ooit is er voor ons eens eentje uit de kleren gegaan aan het licht omdat… soit, we kunnen het ook gedroomd hebben. En waar ga je stappen?
Overpoort, maar ik ga eigenlijk niet zo veel meer uit. Ik ga graag naar Paul op de Vrijdagsmarkt(Het is zo een gezellig en picture perfect stekje), ribbetjes gaan eten in het Koningshuis of naar de chocoladebar natuurlijk. Telt mijn bed als favoriet plekje? En mijn guilty pleasure… netflix and chill (maar dan niet de pittige versie ervan).

Ok, we schrappen spicy. Als laatste Lio voor we je terug aan de beestjes laten: wat zijn je ambities nog?
In grote lijnen mijn studie afwerken en later een praktijk opstarten. Voor de rest wil ik het allemaal gewoon wat op me laten afkomen.  Als ik verder kan gaan als model doe ik dat graag, maar ik zie wel waar het me brengt.
Wij zijn er vast van overtuigd dat er nog heel wat aanbiedingen zullen volgen. Bedankt voor je tijd en als onze denkbeeldige kater nog is ziek is, komen we je terug een bezoekje brengen! Willen jullie Lio ook volgen? Doe eens een poging op Instagram, maar let op met het ijs te breken!
Credits: Steven van Beethoven, Peter Degh, Vpixfotografie, Photobyfox, Danny de Sutter, Darkmagicphototgrafhix en Lieven De Rouck.

You May Also Like

Whatmatters dinner-tip: Spicy BBQ met deze 3 heerlijke dames!

Mag het vlees een beetje bijgekruid zijn? Graag! Het weer hier in de Lage Landen ...

Vlaamse Pareltjes Deel IX: Maithé Rivera Armayones

Waarom de hele wereldbol afschuimen op zoek naar mooie pareltjes als we er in ...

Vlaamse Pareltjes XXIV: Jitte Cosemans

Waarom de hele wereldbol afschuimen op zoek naar mooie pareltjes als we er in ...

Hosting door Fraai