Heerlijk…Porsche Mission E vs GT2 RS

Elektrisch of lekker old school en benzine verslinder? Sinds we de Tesla Model X hebben uitgetest, is het voor ons moeilijker hier een antwoord op te geven. Als antwoord op Tesla en meer specifiek hun Roadster die medio 2020 afgeleverd zal worden, konden ze bij Porsche niet stilzitten en komen ze alvast ook met hun Mission E.

Volgens de vrijgegeven cijfers krijgt de Mission E twee elektromotoren die samen 600pk leveren. Dat zou er voor zorgen dat een 0 tot 100 sprint mogelijk is in 3,5 seconden, wel anderhalve seconde boven het sprintje van de Tesla. Ook rij je met de Mission E ongeveer 500 kilometer, zowat de helft van een Tesla. Of dit effectief ook gehaald zal worden bij de Amerikaan, is een ander paar mouwen natuurlijk.

Dat de Duitsers uit Stuttgart niet alleen denken aan het milieu en zich ook nog steeds amuseren met het creëren van heerlijk brullende benzine aangedreven wagens, kunnen wij nog steeds appreciëren. De GT2 RS, oftewel een echte Widowmaker, is daar een mooi voorbeeld van. Met een dikke 700pk onder de motorkap is deze (enkel achterwiel aangedreven) hyperlichte sportwagen (1pk per 2kg) een beest dat moeilijk getemd zal worden. Wij hopen voor de dames achter de eigenaar van deze wagens, dat hun man een deftige levensverzekering heeft afgesloten.

Soit, to the point…zet de Mission E samen met GT2 RS samen op het asfalt, ga ermee scheuren en trek er foto’s van…Whatmatters zal ze wel lanceren!

foto’s: Pinterest Steffen Jahn
 

You May Also Like

Nieuw spectaculair car event in Nieuwpoort

Als er een motor inzit heeft het onze interesse, dus tegen een nieuw auto ...

Dit is de nieuwe BMW 3-serie! (Foto’s)

Heeft dé referentie een antwoord op de concurrentie?  Om de zoveel jaren komt BMW ...

Geef dakloos plankgas met dit speeltje van €4.000.000

Wij presenteren u de Pagani Huayra Roadster BC Waarom een cabrio meer kost dan ...

Hosting door Fraai