Gillian Vanhoenacker l LOOK Fashion & Lifestyle

Nu vinden we onszelf best wel ambitieuze rekeltjes bij Whatmatters, maar we verbleken bij Gillian Vanhoenacker. Wat deze fashion lover allemaal klaarspeelt, daar worden wij al moe van, alleen door eraan te denken. Deze bezige bij is aan blitz carrière bezig in de fashion, produceert content als pompwater en heeft nog tijd om zijn uiterlijk te verzorgen ook. Daar willen we natuurlijk alles over weten! Wij klemden Gillian even vast, gebruikten wat tape en kregen zo de tijd om wat vragen te stellen. Een interview vast krijgen, het is soms niet makkelijk.

Gillian maak is ongeremd promo voor jezelf, waar ben je mee bezig in het dagelijkse leven?

Om te beginnen ben ik freelance online en offline content creator voor zowel mijn eigen platform LOOK Fashion & Lifestyle als dat van externen. Meestal werk ik totaalprojecten uit gelinkt aan fashion en lifestyle voor mannen. Dit kan gaan van styling voor shoots tot het uitwerken van diverse artikels. Daarnaast ben ik ook fulltime etalagist en visual merchandiser voor zowel de mode- als de interieurafdeling van een Belgisch label. Hiervoor doorkruis ik gans België en sinds kort sta ik ook in voor de vestigingen in het buitenland. Laten we zeggen dat mijn weken letterlijk voorbij vliegen en ik mij geen moment verveel.

© Leyla Hesna

Potverdekke Jens, een concurrent of een collega natuurlijk… Hoe zou je je eigen stijl omschrijven, hoe belangrijk is mode voor je?

De modesector in al zijn diversiteit is voor mij van essentieel belang om te kunnen presteren op dit hoog niveau. Ik moet voortdurend op de hoogte zijn van zowat alle trends en tijdloze klassiekers om die te kunnen vertalen naar etalages, visuals, silhouetten en artikels. Daarnaast is het ook gewoon enorm boeiend om te zien hoe je met mode je eigen unieke persoonlijkheid kan benadrukken.

Door me zo te verdiepen in de modesector heb ik ondertussen een eigen en herkenbare stijl. Mijn vrienden en volgers zouden je exact kunnen zeggen welke stukken iets voor mij zijn en welke niet. Mijn stijl omschrijf ik altijd als “classic with a modern twist and a cheecky Italian kiss.” Die voorliefde voor Italiaanse merken zit er bij mij wel erg ingebakken. Ik haal het er zo uit in een shop, net als items die net dat tikkeltje meer hebben zoals een eigenzinnige afwerking, een eyecatching print, een verassende snit, …

Wauw, iemand die echt iets van fashion kent. Jens, moeten we Gillian niet proberen te strikken? Soit iets anders, besteed je naast aan schrijven en aan je outfits, ook veel tijd aan je uiterlijk?

Moet ik daar eerlijk op antwoorden?! Laten we zeggen dat er blijvend onderhoudswerken nodig zijn om de tand des tijds wat tegen te houden. Het begint alvast met veel aandacht te besteden aan een gezonde levensstijl met een evenwichtige voeding en voldoende slaap. Of ik elke dag enkel en alleen maar salade eet om op gewicht te blijven? Uiteraard niet want ik ben een echte fijnproever en bij mij gaat de liefde vrij letterlijk door de maag. Wat cliché i know… But i love food. Ik besteed dagelijks wel een aantal uur aan mijn persoonlijke hygiëne en styling. Of ik nu ga werken of een exclusief event bijwoon, ik wil er altijd piekfijn uitzien als ik de deur uitga. Dat is me ook zo aangeleerd van kleins af aan en ik beschouw het ondertussen als een vorm van zelfrespect. Let’s face it, we leven ook gewoon in een maatschappij waar het uiterlijk aspect van groot belang is en zeker in de sectoren waarin ik werkzaam ben.

Uiteraard is niet alleen het uiterlijk belangrijk, maar ook aan het innerlijk aspect moet je veel aandacht besteden. Op een respectvolle manier omgaan met je leefwereld, aandacht besteden aan etiquette (een echt probleem tegenwoordig), jezelf blijven verrijken met kennis, ambitieus ondernemend zijn, … Het zijn allemaal zaken die veel zeggen over de manier waarop je opgevoed bent en hoe je in het leven staat.

Gillian, vriend, dit moeten we even laten bezinken. Even een makkelijke vraag: beschouw je jezelf als een influencer en hoe ervaar je dat?

Ik beschouw mezelf eerder als een brand ambassador van mijn eigen onderneming waarbij ik op een zo  professionele manier mijn kennis en creatieve ideeën vertaal naar tekst en beeldtaal. Dit om zowel mezelf als anderen te blijven inspireren om uit de comfort zone te treden. We blijven maar al te vaak in onze eigen veilige cocon waardoor we onze haast onbegrensde vrijheid vergeten om te experimenteren met fashion en lifestyle.

Alles in de modesector gaat vliegensvlug waardoor het vaak een hels karwei is om mee te zijn met de rush, maar eenmaal je de smaak te pakken hebt is het zo verslavend. Het is vooral ook heel veel geduld hebben op zowat elk gebied waardoor je vlug in een rollercoaster van emoties kan meegesleurd worden. Niet alles is rozengeur en maneschijn en deze sector kan echt bikkelhard zijn. Staalharde zenuwen en goede connecties zijn geen overbodige luxe.

Daarmee dat wij geen potten breken, wij hebben dan wel puntige elleboogjes, maar smalle armpjes 🙁 Stop je veel tijd in je het bouwen aan je carrière?

Zowat alle beschikbare tijd stop ik in het uitbouwen van mijn carrière. Het voelt soms aan alsof ik het Himalayagebergte aan het beklimmen ben, maar ik kan moeilijk genoegen nemen met minder als ik weet dat ik meer zou kunnen bereiken. Door zowat 24/7 bezig te zijn met mode en lifestyle kan je waarlijk niet zeggen hoeveel uur per week ik werk, maar als je iets doet met passie dan vliegt de tijd voorbij.  Er is maar 1 week per jaar waar werken echt verboden is en dat is als ik met vrienden naar Ibiza trek. Hoe ze het doen i have no idea, maar ze kiezen altijd de plaatsen uit met een slechte tot geen wifi verbinding. Enkel in de ochtend krijg ik wat tijd om online te gaan waardoor het de eerste 2 dagen echt afkicken is van mijn iPhone en het online gebeuren.

Ach, er zijn slechtere plekken om af te kicken denken we dan maar. Wat is het leukste dat je al hebt mogen meemaken? Het meest bizarre?

Het leukste, daar moet ik niet lang over nadenken. Mijn eigen moderubriek op de radio, mijn jaarlijkse freelance content creating voor een magazine, mijn samenwerking met Tendens TV, de mindblowing events die ik kan bijwonen, de stylings op aanvraag, de professionele fotoshoots, aangesproken worden op straat door volgers, … de lijst gaat nog even door! Die appreciatie en kansen om iets te kunnen creëren geven me ook de kracht om tot diep in de nacht te werken en alle opofferingen te doen.

Het meest bizarre wat ik ooit meegemaakt heb was het event van Nanouk De Cauwer en Anthony Boelaert. Ik heb waarlijk nog nooit zoiets gezien waar alles zo minutieus uitgewerkt was. Dit jaar gaven ze een Halloween event met als thema mental hospital waarbij een selecte gastenlijst een filmfragment kreeg als invite.  Een groot deel van hun woning hadden ze getransformeerd in dit thema met oog voor het kleinste detail. Er waren zelfs verschillende opvoeringen bij de aanvang van het event. De verwachtingen waren hoog waardoor ook echt elke gast uren besteed had aan zijn/haar styling en professionele make-up. Normaal heb ik een bloedhekel aan verkleedpartijen, maar deze keer ging ik toch wel all the way voor deze epic party!

Jens, waarom worden wij nooit uitgenodigd? Of we zijn totaal niet stylish, of we hebben geen netwerk. We hebben nog werk! Welke influencers inspireren jou?

Dat zijn vooral influencers met een internationale uitstraling en oog voor detail en kleur. Denk maar aan de zorgvuldig uitgewerkte accounts van Toni Mahfud, Mariano Di Vaio of Hass Murad. Dit zijn slechts enkele grote kleppers die een bron aan inspiratie zijn. Ik richt me uiteraard niet enkel op de grootste accounts want vaak zijn kleinere en beginnende accounts veel origineler om hun leefwereld op een zo esthetisch mogelijke manier te vertalen. Elke dag opnieuw verlies ik me maar al te graag in de duizenden Instagram accounts die ik volg. Zou er hier sprake zijn van een lichte verslaving? Nee hoor! #ontkenningsfase

Euh, wij zoeken de namen alvast op. Gillian, geef je ons ook nog even je favoriete hotspots mee?

Bij uitstek is dat voor mij mijn jaarlijkse stop op Ibiza waar ik even op adem kan komen en genieten van zowel pure eenvoud als bedwelmende luxe. Een weekje uitblazen in een klein paradijs is jaarlijks een welgekomen cadeau. Mocht ik over genoeg tijd en budget beschikken dan zou je me wel vaker kunnen spotten in NY, Rome, Milan, LA, … Ondertussen hou ik het op hippe koffiebars, trendy restaurants en tal van modezaken.

Wel, wel, wel: wij zijn al blij met een weekje Blankenberge. Wat is voor jou pure luxe?

Dat is zonder twijfel tijd hebben. Ik vergeet soms door rush van mijn jobs tijd te nemen voor mezelf, mijn familie en mijn dichte vriendenkring. Mijn vrije tijd is zo schaars geworden waardoor ik meer dan ooit oprecht geniet van reizen, gezellig tafelen, shoppen of gewoon even lekker niks doen. Ook de kans krijgen om voldoende tijd te hebben om mijn creatief ei kwijt te kunnen in uiteenlopende projecten beschouw ik als pure luxe. Ik kan er zo genieten om samen met een klant en fotograaf een creatief project uit te werken die zowel literair als visueel aansluit bij onze doelgroepen.

Daar kunnen we inkomen. Als laatste: welke ambitie koester je nog?

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om te blijven groeien binnen mijn capaciteiten. Zo wil ik toegang krijgen tot fashion weeks, meewerken aan campagnes voor prestigieuze modemerken, stylings uitwerken voor shoots, de wereld rondreizen om culturen te verkennen en in beeld te brengen, schrijven voor diverse magazines, … Mijn honger naar meer is onverzadigbaar op dit moment!

Mijn motto – Don’t follow, create!

Wat ons naadloos bij het volgende punt brengt: waar gaan we eten? Bedankt Gillian voor je tijd en veel succes nog!

—————————

Meer weten over Gillian? Hij schetst het even zelf

Gillian Vanhoenacker Leerkracht Plastische Opvoeding en Project Kunstvakken van opleiding, eigenaar van modeplatform LOOK Fashion & Lifestyle, etalagist en visual merchandiser voor een Belgisch modelabel, fashion advisor en freelance editor voor moderubrieken van Tendens Tv tot Knokke Actueel.

My lifestyle – Genieten van eenvoud en pure luxe, maar altijd met een realistische kijk op de zaken. Respectvol omgaan met je leefwereld en aandacht besteden aan etiquette. Weten hoe je je moet kleden en je eigen persoonlijkheid kunt uitdrukken. Het is openstaan voor andere culturen. De moed niet opgeven bij tegenslagen, maar problemen aanpakken. Ambitieus zijn, maar weten wanneer vrienden en familie op de eerste plaats komen. #moderngentleman

You May Also Like

Dior AirPod Case: j’adore Dior

Jij hebt toch geen draad meer aan je oortjes? Jij bent toch ook al ...

Netflix-tip: El Chapo seizoen 2!

Wat zag ons lodderig oog op een zondagmorgen na een stevig nachtje doorzakken? Wel, ...

Valentijnstip: Een avondje ‘Trio’ (5 duotickets te winnen)

We hebben het wel over de film…deugnieten!  ’Trio’ is een unieke langspeelfilm van en ...

Hosting door Fraai