De Audi TT Clubsport Turbo: een geslaagde hommage!

Mogen wij de Audi TT nog altijd één van de meest onderschatte sportkarretjes vinden? Wij weten in elk geval de lijnen wel te smaken. Zeker als er weer eens een nieuw concept van de TT Clubsport wordt gepresenteerd, staan wij op de eerste rij: Turbo met een grote T.

Deze conceptcar is een eerbetoon aan de legendarische Audi 90 IMSA GTO. Waarom dit karretje knalt? 600 paardjes en een koppel van 650 Nm, stuwen dit projectiel vooruit. Twee elektrische turbo’s jagen de toeren de hoogte in, en je schiet naar 100 km/uur in 3,6 seconden. En dan is het nog geeneens een automaat! De topsnelheid? Reken maar op een goede 310 km/uur. Gordels vast!


Wat ons betreft alvast een mooi eerbetoon aan het legendarische model. Of dit model ooit in productie komt is nog maar de vraag, maar op de SEMA Autoshow in Las Vegas, stond het model wel mooi te blinken.

You May Also Like

Zotte optie op Ford Mustang Shelby GT500 kost je rib uit het lijf

10.000 dollar voor een stel ‘Racing Stripes’   Muscle cars…wij zijn er wel fan ...

Wat een monster die Russische GangRena

Ben je toe aan een nieuwe motor? Vind je een Vespa wat te nichterig, ...

Cruisen in stijl op de elektrische Avionics V1

Fietsen kan best fijn zijn, maar soms is het trappen er teveel aan. Avionics, ...

Hosting door Fraai