Claudia Kooij, fitter maken ze Gooische moeders niet…

Hallo moeder, krijgt vanaf vandaag een volledig andere betekenis: geloof ons. Claudia Kooij mag dan wel 40 zijn, ze ziet er minstens 10 jaar jonger uit, heeft twee schatten van dochters, maar is topfit. Een moordlijf, een gepassioneerde fotografe en nog steeds actief als model. Wij kennen andere moeders. Wij sprongen in de blitse bolide van Jens, trokken naar het Gooi, zwaaiden eens naar Linda de Mol en spraken met een echte Gooische vrouw, die ook nog eens actief is als personal trainer. Zet jullie er even voor!

Claudia, stel je je even voor?

Ik ben een 40 jarige mama van twee dochters die in het dagelijks leven werkt als model en als fotografe. Ik coach ook vrouwen die mama zijn geworden en weer fit en happy willen zijn en het sporten opnieuw willen oppakken en wat afvallen. Zo zitten ze weer lekker in hun lijf. Die personal training is buiten en dat kikkert zowel mentaal als fysiek op.

Een bezig bijtje dus?

Ja, ik ben zowel voor als achter de camera te vinden en ik houd ervan om met mensen te werken. Ik vind het alle drie even leuk en ik vind het fijn om af te wisselen.

Nog meer dat we moeten weten?

Ik ben opgegroeid als een echte tomboy, in het Gooi, tussen alle nette meisjes met mooie jurkjes en nette vlechtjes. Maar dan wel als one of the guys! Ik zat trouwens in de klas met alleen jongens.

Een échte Gooische vrouw, wauw!!!! En hoe gaat dat daar in zijn werk?

Wij werden op het einde van de middag rond etenstijd door de wijkagent thuis afgezet.

Gezellig en toch model geworden?

Ja, alles veranderde toen ik op mijn 17de in de Bijenkorf in Amsterdam gescout werd door een modellenbureau. Waar ik eerst nog dacht in de maling genomen te worden, meende ze het serieus, en zo begon mijn modellencarrière. Eerst met kleine opdrachtjes naast school, maar daarna heb ik toch internationaal geprobeerd.

Een sprookje…

Ja, ik ben gaan reizen en heb internationaal gewerkt als model, vooral veel in Italië en`Duitsland. Ik had geen vaste plek en ging overal heen en streek tussendoor neer bij mijn ouders om thuis te komen.. bvb voor kerst.

Shttt Claudia, zo dadelijk pinken we nog een traantje weg. En toen?

Mooie jaren waren dat, tot ik mijn lief tegenkwam, ging settelen en twee mooie dochters kreeg, mijn hartjes.

Het wordt nog mooier! En ben je dan gestopt?

Een tijdje had ik de focus op de kids en nu ze wat groter zijn ben ik weer lekker actief bezig, we hebben een IT-bedrijf, dus ik doe het werk als model en fotograaf voor mijn plezier.

Wel, wel,wel niet enkel een ras- maar ook een luxepaardje. Je bent al wat ouder Claudia, is daar een markt voor?

Gezien mijn leeftijd doe ik als model meestal wat meer commerciële shoots en fashionshows, maar ik ben ook te boeken als artistiek naakt model en doe dit zeer regelmatig. Ik voel mij daar zeer comfortabel bij en vind het gaaf om samen een mooi sterk of juist heel kwetsbaar beeld neer te zetten.

Wij zijn alvast fan! En doe je veel aan sport?

Ik eet gezond en doe minimaal 4 keer per week aan sport. Daarom dat ik me zo comfortabel in mijn vel voel.

Maak je ook zelf naaktshoots?

Als fotografe fotografeer ik ook veel dames en soms ook heren naakt. Vrouwen durven bij een andere vrouw gemakkelijker naakt te zijn dan bij een man, vooral als ze het niet gewend zijn naakt te poseren. En ja, veel heren die bij mij komen shooten ,proberen me te versieren en ook buiten de set om krijg ik veel aandacht van mannen op straat. Ik vat het op als een compliment!

Wij waren écht niets van plan Claudia! Waarom ben je zo fel met je gezondheid bezig?

Ik hecht veel belang aan mijn fitheid en gezondheid omdat ik met eigen ogen gezien heb bij mijn moeder dat als je dat niet doet je heel veel klachten kan krijgen. Daarnaast was ik zelf na het krijgen van kinderen een beetje ingedut en meer met de kids bezig, vergat mezelf en mijn lijf..  Na mijn depressie is dat 180 graden omgedraaid en ben ik goed voor mezelf en mijn lijf gaan zorgen. Met die eigen ervaringen help ik dus ook met mijn coaching klanten Verder wil ik me ook graag fit en jong blijven voelen en blij zijn met  mijn spiegelbeeld.

Jammer genoeg hebben wij jouw karakter niet… Geen zonde?
Tuurlijk wel, ik ben geen health junkie. Af en toe een pizza, wijntje en gin tonic moeten kunnen.

Bij ons is het net omgekeerd. Altijd drank af en toe sporten! En zitten de modellen genen in de familie? 

Mijn dochters pikken in elk geval geregeld een training mee. Mijn oudste dochter heeft laatst haar eerste afspraak gehad met een modellenscout die haar kwam bekijken helemaal uit Italië, en dat was een succes. Zij mag over een paar jaar het stokje overnemen van mama…

Mijn jongste heeft er totaal geen interesse in, zij is een tomboy en houd van gamen en programmeren…

Ach ja, ieder zijn ding moet je maar denken. Welke ambities koester je zelf nog?

Mijn ambities zijn omhoog lang te werken als fotograaf en de modellen klussen zolang het kan en leuk is te blijven doen. Ik heb een aantal kledingmerken en fitness merken die ik twee keer per jaar schiet en werk ook veel voor particulieren.

Je hebt al even aangehaald dat je een lieve en succesvolle man had, maar wat trekt je aan in een man?

Ik vind het aantrekkelijk als een man: een aantrekkelijke uitstraling, humor, seksuele aantrekkingskracht heeft, beetje dominant en speels is maar tegelijk heel zorgzaam is.

Fit zijn en een gespierd lijf is mooi, maar geen must. Het gaat vooral om de uitstraling en energie, en dat heeft niks met knap  zijn of gespierd zijn te maken.

En waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op mijn gezin, en na alles wat we hebben meegemaakt weer samen heel gelukkig zijn. Een burn out, bijna dodelijk ongeluk, depressie, en dan nu toch weer helemaal happy en samen met de kids zo gelukkig.

Ok, dat vinden wij dan ook fijn en als afsluiter heb je nog tips om gezond te blijven?

  • Eet gezond, zorg dat je bord driekwart gevuld is met groentes. en zorg voor voldoende variatie
  • Voldoende beweging
  • Niet roken

Bon, dat vinden we een mooie om mee af te sluiten. Nu karren we terug naar Antwerpen, om bij onze moeders een gin tonic te gaan nuttigen. Bedankt Claudia en veel succes nog! Meer weten over Claudia? Volg haar op Instagram, daar vind je alles wat je moet weten!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Doutzen Kroes blijft ons engeltje

Doutzen Kroes is een Nederlands model van 31 die modeshows liep voor onder andere ...

Het wild beestje in de pittige dierenarts Kim!

Nee, gek veel met beesten hebben we niet. Gewoon geen tijd om er voor ...

Lil' Kleine geeft het goede voorbeeld! Zon in = smeren!

Het hoeven niet altijd zijn teksten te zijn die inspireren… Iedereen kent het gevoel…een ...