Bier geïnfuseerd met koffie: Coffee Saison van Siphon Brewing!

Bij een sifon denken we niet onmiddellijk aan bier, maar het gaat in dit geval dan ook om Siphon Brewing. Deze bier brouwende rekels uit het pittoreske Damme, kwamen recent met een nieuwe brouwsel op de markt: bier op basis van koffie. De naam? Coffee Saison. Ze werken ervoor samen met de gekende koffiebranderij OR Coffee.

Het gaat hier om een éénmalig Limited Edition biertje, dat voor het eerst gepresenteerd werd op een bierfestival in Londen. Het gaat hier om een fris, zomers biertje dat geïnfuseerd werd met de groene Hutwe Congo-koffiebonen tijdens het fermentatieproces, en met gebrande bonen en cold brew. Dit allemaal vlak voor het bottelen.

Ongeveer 500 liter van dit goddelijke vocht werd geproduceerd, waarvan de helft zal gebruikt worden op festivals en de andere helft in flesjes naar de betere koffiebars en bierspeciaalzaken gaat. Geloof ons: 500 liter is geen massa!

Als je weet dat Siphon Brewing op verschillende festivals al heel wat prijzen in de wacht wist te slepen, dan kan dit biertje niet tegenvallen. Meer weten over de brouwerij, dan kan je hier een kijkje nemen.

You May Also Like

Looking smokin’ hot in een smoking van Rietbergh

Dit jaar zijn ze gepasseerd, maar reken maar dat op de trouwfeesten volgend jaar ...

Futuristisch glazen hotel in de Alpen

Nu hebben we al wel wat spectaculaire hotels zijn passeren, we denken maar aan ...

Nike pakt uit met wel hele mooie nieuwe voetbalshirts!

Niet dat we nu zo heel veel in voetbaltenue rondlopen (lees: nooit), maar een ...

Hosting door Fraai