#Metooproof…maandblad in de bres voor modellen!

De discussie hebben we al meermaals gevoerd op onze redactie. Bestaat er een overlevingskans voor magazines in print? Wél, wij gaan er onszelf niet aan verbranden. Toch denken we met veel heimwee terug naar pakweg 10 jaar geleden waar maandbladen als Ché toch wel vast op onze maandelijkse krantenwinkellijst stonden. Toch zijn wij altijd wel benieuwd naar zij die de stap toch nog wagen, zoals het Nederlandse Posterbabe, gemaakt door een fantastische vrouw als Jasmijn Dijk, ons trouwens niet onbekend.

Dat je magazine de aandacht moet trekken, heeft ze als geen ander begrepen. Zij komt met haar nieuwe decembernummer dan ook met een opmerkelijk gecreëerde hashtag. #Metooproof. Door haar eigen ervaringen als model en herhaaldelijk geconfronteerd te zijn geweest met ongepast gedrag, laat ze in een perscommuniqué weten dat ze seksuele handelingen in ruil voor publicatie not done zijn.

Zo gaat ze er prat op dat de modellen in haar magazine vrij van machtsvertoon, chantage of ongewenst gedrag gecast en geshoot zijn. Mooi en nobel. Dat we hier zelf niet zijn opgekomen…de 300 modellen die afgelopen anderhalf jaar bij ons, Whatmatters, zijn verschenen, hebben (denken we toch) buiten een fout grapje hier en daar (wij blijven spitsvondige kerels vol zwarte humor) ook nooit te maken gekregen met seksueel ontoelaatbaar gedrag. Bij deze, ook wij steunen #Metooproof.

Ps: Over die soms spitsvondige grapjes vol zwarte humor…sorry Hilde Van Mieghem voor onze uitlatingen op Radio Stad dinsdagavond. Je mag de award voor ‘Zuur mossel van het jaar’ komen omruilen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

VRAAG HET NIKITA: Sexting…Go or NoGo?

Of wij ooit al hebben gezondigd en de nodige pikante berichtjes hebben verstuurd naar ...

Wij gingen aan het rollen met Kaat Bollen

Wie kent Kaat Bollen niet? Deze spring-in-‘t-veld heeft niet alleen Goedele Liekens van haar ...

Ink Master: Meesters der Lage Landen, komt naar België & Nederland!

Niet dat we bang zijn voor naalden, maar tot op heden zijn we tattoo ...

Hosting door Fraai