Yugen kombucha: super gezonde gefermenteerde thee

Ergens, ooit, hadden we weleens van Kombucha gehoord. Maar dat de gefermenteerde theedrank Kombucha ook in ons land diehard fans had, nee dat hadden we nooit durven vermoeden. Toen Yannick Claerman, na een verblijf in de Verenigde Staten, in ons kikkerlandje zijn ding niet vond, besloot hij zelf maar de koe bij de horens te vatten. Hij startte zijn eigen Gentse brouwerij en proefbar Yugen.

Super gezond

Deze gefermenteerd thee wordt wordt gemaakt van botanische kruiden en verse sappen. Voorlopig zijn er 3 varianten verkrijgbaar: appel-munt, mango-kurkuma en gember-limoen. Maar wat is dat nu juist kombucha?

Kombucha is dus gefermenteerde thee vertrekkende vanuit zwarte of groene thee. Voeg daar scoby, rietsuiker en bacteriën aan toe en alles begint netjes te fermenteren. Het resultaat heeft alvast een ontgiftende werking op het lichaam. Misschien moeten we dit eens een paar dagen proberen na weer een zwaar avondje stappen? In elk geval elk drankje zit propvol antioxydanten en je gaat ook het verouderingsproces tegen.

Wil je het drankje zelf gaan proeven? Dan kan je terecht in de bar van Yannick, tenminste van van woensdag tot en met vrijdag. Misschien dat we toch maar eens tot daar tenen om aan onze gezondheid te werken…

Bron: De Morgen

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Hier fantaseren vrouwen over tijdens het masturberen!

Pssssst, je hoeft geen blozende kaken te krijgen, niet alleen jij doet het, ook ...

Nooit meer meurende sporttas!

Ok, ik geef het toe, het is best al eventjes geleden dat ik een ...

Na de rode nu de slimme oortjes: Vinci 2.0

Tegenwoordig is alles intelligent, zelfs je oortjes. Met de Vinci 2.0 beschikken je oortjes ...

Hosting door Fraai