Samenwonen? Lees dan eerst dit!

Ja mannen, het is zover…binnenkort zal weer één van de redacteurs van uw grootste online magazine voor mannen een jonge hinde in zijn nederig stulpje binnenlaten. Hoog tijd na zes jaar relatie. Maar voor de mancave omgedoopt wordt tot een romantisch aangekleed stekje, inclusief kaarsjes, pure food blender (dank u Philips) en dikke Perzische kat, ondertussen in de blinkend zwarte SMEG de flesjes Stella moeten wijken voor Grapefruit gin en de met kruimels bezaaide broodtrommel vol koolhydraten plaats maakt voor allerlei zaden waar je zelf tot voor kort het bestaan niet van afwist (bedankt Pascale Naessens), is het toch aangewezen dat deze lectuur nog even doorgenomen wordt op het kleine huisje…(nu het daar nog kan voor een half uur!)

Zie je ze graag?

Dit is alvast de eerste vraag die je je moet stellen. We spreken hier niet over verliefdheid. Hoewel onze redacteur nog tot over zijn oren verliefd is, is het wetenschappelijk bewezen dat dit normaal na twee jaar relatie wel over is. Graag zien, dat is iets anders!

Personal space

Je moet jouw mancave durven achterlaten en je moet je er bewust van zijn dat ze 24/24 7/7 er zal zijn. Dus ook wanneer ze ongesteld is, ruzie heeft met jouw moeder, ziek is of wat troubles heeft op het werk! Het is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Sollen, Roebels, Euro’s

Vanaf nu beheer je niet alleen je eigen portefeuille. Zij ziet graag die gitzwarte Louboutins, dat handtasje van Chanel en jij wil de nieuwe iPhone X? Geld is een eeuwig discussiepunt. Zorg er dus voor dat je duidelijkheid over de financieringsplannen schept. De verdeling van de kosten hoeft niet per sé 50/50 te zijn, maar zorg er wel voor dat jullie je er comfortabel bij voelen.

Opruimen die handel

Je zal plaats moeten vrijmaken. Lees als: gooi alle bezittingen die je niet gebruikt of in overschot bezit weg. Twee huishoudens in één voegen is al een bijna onmogelijke klus, laat staan als je daar je postzegelverzameling en je collectie (lege) champagneflessen bijvoegt. Weg met het patsergedrag, ruim het op.

We weten dat het echt wel moeilijk is om iets waar je gehecht aan bent, weg te gooien. Spreek desnoods 1 (onnodig) ding af dat je allebei graag wilt houden…en belangrijk, spreek hier nooit nog over!

Samenwonen meer seks?

Als je denkt dat dit een extra boost gaat geven in de slaapkamer, vergeet het! Cosy in de zetel hangen 7 dagen per week, wil echt niet zeggen dat je zeven keer gaat scoren…het is maar dat je het weet.

Ruzie

knoop het goed in jullie oren, de eerste drie maanden van het samenwonen, gaan jullie nog nooit zoveel ruzie gemaakt hebben. Logisch ook…dat gebeurt nu eenmaal wanneer jouw persoonlijke ruimte mede wordt ingenomen door een ander persoon. Belangrijk is om met elkaar in gesprek te blijven, zodat problemen snel opgelost kunnen worden.

Maar is niet het einde…

Een gezonde relatie zonder conflict bestaat niet. En dan weet je gelijk waarom goedmaak-seks is uitgevonden! Succes en voor je het weet ben je zelfs ‘geringd’.

Bron: Esquire

 

 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom je lid MOET worden van de Mile High Club

Wist je dat vogelen op een vliegtuig wetenschappelijk gezien één van de beste manieren ...

8 tips voor meer Tinder succes!

Mannelijk en single? Jij zit op Tinder (nee, dat is geen vrouwennaam), of dat ...

Let it Rain(Pharma)!

Smeren, niet elke man staat er voor open. Noem ons nichterig, in contact met ...

Hosting door Fraai