De Audi TT Clubsport Turbo: een geslaagde hommage!

Mogen wij de Audi TT nog altijd één van de meest onderschatte sportkarretjes vinden? Wij weten in elk geval de lijnen wel te smaken. Zeker als er weer eens een nieuw concept van de TT Clubsport wordt gepresenteerd, staan wij op de eerste rij: Turbo met een grote T.

Deze conceptcar is een eerbetoon aan de legendarische Audi 90 IMSA GTO. Waarom dit karretje knalt? 600 paardjes en een koppel van 650 Nm, stuwen dit projectiel vooruit. Twee elektrische turbo’s jagen de toeren de hoogte in, en je schiet naar 100 km/uur in 3,6 seconden. En dan is het nog geeneens een automaat! De topsnelheid? Reken maar op een goede 310 km/uur. Gordels vast!

Wat ons betreft alvast een mooi eerbetoon aan het legendarische model. Of dit model ooit in productie komt is nog maar de vraag, maar op de SEMA Autoshow in Las Vegas, stond het model wel mooi te blinken.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Te Koop: Bugatti Veyron Transformers

De Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse is de laatste van zijn soort en ...

Hoe zou het zijn met ‘Pimp my Ride’ West Coast Customs?

Wij houden wel van wagens die een streep rubber achterlaten op het asfalt, de ...

Voor de echte wielerterrorist…De Scrambler

De Whatmatters-redactie en een fiets…het is niet altijd de ideale combinatie gebleken in het ...

Hosting door Fraai