De Audi TT Clubsport Turbo: een geslaagde hommage!

Mogen wij de Audi TT nog altijd één van de meest onderschatte sportkarretjes vinden? Wij weten in elk geval de lijnen wel te smaken. Zeker als er weer eens een nieuw concept van de TT Clubsport wordt gepresenteerd, staan wij op de eerste rij: Turbo met een grote T.

Deze conceptcar is een eerbetoon aan de legendarische Audi 90 IMSA GTO. Waarom dit karretje knalt? 600 paardjes en een koppel van 650 Nm, stuwen dit projectiel vooruit. Twee elektrische turbo’s jagen de toeren de hoogte in, en je schiet naar 100 km/uur in 3,6 seconden. En dan is het nog geeneens een automaat! De topsnelheid? Reken maar op een goede 310 km/uur. Gordels vast!

Wat ons betreft alvast een mooi eerbetoon aan het legendarische model. Of dit model ooit in productie komt is nog maar de vraag, maar op de SEMA Autoshow in Las Vegas, stond het model wel mooi te blinken.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Reistip: Reis de wereld rond in 80 dagen in een Porsche

Helaas, maar het is niet anders. Er komen meer dingen op onze bucket list ...

Knappe Dutchies veroveren wereld met hun Harley Davidson

© ByMarlein Photography Vergeet het! Niet enkel stoere mannen cruisen op een Harley Davidson. ...

Haal een Ferrari in je bureau!

Bespreek het met iedere specialist ergonomie, een goede bureaustoel is cruciaal voor zij die ...

Hosting door Fraai