De Audi TT Clubsport Turbo: een geslaagde hommage!

Mogen wij de Audi TT nog altijd één van de meest onderschatte sportkarretjes vinden? Wij weten in elk geval de lijnen wel te smaken. Zeker als er weer eens een nieuw concept van de TT Clubsport wordt gepresenteerd, staan wij op de eerste rij: Turbo met een grote T.

Deze conceptcar is een eerbetoon aan de legendarische Audi 90 IMSA GTO. Waarom dit karretje knalt? 600 paardjes en een koppel van 650 Nm, stuwen dit projectiel vooruit. Twee elektrische turbo’s jagen de toeren de hoogte in, en je schiet naar 100 km/uur in 3,6 seconden. En dan is het nog geeneens een automaat! De topsnelheid? Reken maar op een goede 310 km/uur. Gordels vast!

Wat ons betreft alvast een mooi eerbetoon aan het legendarische model. Of dit model ooit in productie komt is nog maar de vraag, maar op de SEMA Autoshow in Las Vegas, stond het model wel mooi te blinken.

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Range Rover komt met nieuw model…de 'Velar'!

Als we onze nieuwsgierige postduif mochten geloven waren ze bij Land Rover al even ...

Mooi deernes in Vintage Defender maken het vandaag toch een beetje zomer

Wij stonden vanochtend op, scheurden de maand juni van onze kalender en keken verontrustend ...

Porsche komt met een break…de Panamera Sport Turismo

Altijd al een Porsche gewild voor gans het gezin en ben je geen fan ...