FIFA test nieuwe revolutionaire regels voetbal uit

Hoe maken we het voetbal aantrekkelijk of nog aantrekkelijker? Wél, in eerste instantie door Radja Nainggolan opnieuw te selecteren als het gaat om onze Rode Duivels, maar algemeen, door een aantal regels opnieuw te bekijken en te durven aanpassen.

Zo hebben we sinds begin dit jaar al de videoref, die op de dag van vandaag helaas al een paar keer serieus onder vuur lag en is er op grote tornooien al sprake van doellijntechnologie. Maar om het nog spannender, sneller en eerlijker te laten verlopen zijn er nog drie regels uitgevonden die op dinsdag 7 november zullen worden uitgetest door twee Nederlandse amateurclubs. Welke drie?

Eén, de self-pass, twee, de intrap/indribbel en drie, de alternatieve strafschop. Bij de self-pass mag een speler een vrije trap op zichzelf nemen. Hierdoor gaat het tempo serieus omhoog en zal het gezaag en gejank op scheidsrechters afnemen.

De intrap/indribbel hoeven we niet echt uit te leggen. Als de bal buiten de zijlijnen is geweest mag er in plaats van een inworp, de bal met de voeten in het spel worden gebracht. Niet zo onlogisch…het is nog altijd voetbal.

Als derde en laatste maatregel wordt de alternatieve strafschopregel getest. Er wordt voortaan alleen een pinanti gegeven als er een overduidelijke scoringskans is ontnomen. Dit geldt trouwens ook voor  gevallen buiten het strafschopgebied. Word je in andere gevallen onderuit geschoffeld in de 16, dan geeft de scheidsrechter een directe vrije trap. Hierdoor hopen de bedenkers van deze regels dat schwalbes tot het verleden gaan behoren. We binden de shoes aan en zijn alvast erg benieuwd.

Credits: Reddit

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Dansen dansen dansen: Justine van 2Empress lanceert eigen vrouwvriendelijk WK-Lied

‘Belgium, are you ready’ Dit is de titel van allernieuwste track van Justine Szpringer ...

Dé schoen voor de hardloper: Nike REACT

Dat Nike blijft innoveren, daar valt waarschijnlijk niemand stijl van achterover. De ene innovatie ...

Een (ski)jas voor al je avonturen

Hopelijk mogen ze binnenkort terug in de kast, we zijn meer van het zomerse ...

Hosting door Fraai