Bier geïnfuseerd met koffie: Coffee Saison van Siphon Brewing!

Bij een sifon denken we niet onmiddellijk aan bier, maar het gaat in dit geval dan ook om Siphon Brewing. Deze bier brouwende rekels uit het pittoreske Damme, kwamen recent met een nieuwe brouwsel op de markt: bier op basis van koffie. De naam? Coffee Saison. Ze werken ervoor samen met de gekende koffiebranderij OR Coffee.

Het gaat hier om een éénmalig Limited Edition biertje, dat voor het eerst gepresenteerd werd op een bierfestival in Londen. Het gaat hier om een fris, zomers biertje dat geïnfuseerd werd met de groene Hutwe Congo-koffiebonen tijdens het fermentatieproces, en met gebrande bonen en cold brew. Dit allemaal vlak voor het bottelen.

Ongeveer 500 liter van dit goddelijke vocht werd geproduceerd, waarvan de helft zal gebruikt worden op festivals en de andere helft in flesjes naar de betere koffiebars en bierspeciaalzaken gaat. Geloof ons: 500 liter is geen massa!

Als je weet dat Siphon Brewing op verschillende festivals al heel wat prijzen in de wacht wist te slepen, dan kan dit biertje niet tegenvallen. Meer weten over de brouwerij, dan kan je hier een kijkje nemen.

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Vitamin Well, het beste van Zweden

Maandag, de dag dat we ons bij Whatmatters voldoende dienen te hydrateren. Recupereren van ...

Cobra Art opent een exclusieve brandstore in Amsterdam!

Is Cobra Art je bekend? Nee? Dan heb je al heel wat mooie foto’s ...

World's End Rum: Goud in Berlijn

Rum, eerlijk? We kennen er niets van bij Whatmatters. Veel meer dan het feit ...