Bier geïnfuseerd met koffie: Coffee Saison van Siphon Brewing!

Bij een sifon denken we niet onmiddellijk aan bier, maar het gaat in dit geval dan ook om Siphon Brewing. Deze bier brouwende rekels uit het pittoreske Damme, kwamen recent met een nieuwe brouwsel op de markt: bier op basis van koffie. De naam? Coffee Saison. Ze werken ervoor samen met de gekende koffiebranderij OR Coffee.

Het gaat hier om een éénmalig Limited Edition biertje, dat voor het eerst gepresenteerd werd op een bierfestival in Londen. Het gaat hier om een fris, zomers biertje dat geïnfuseerd werd met de groene Hutwe Congo-koffiebonen tijdens het fermentatieproces, en met gebrande bonen en cold brew. Dit allemaal vlak voor het bottelen.

Ongeveer 500 liter van dit goddelijke vocht werd geproduceerd, waarvan de helft zal gebruikt worden op festivals en de andere helft in flesjes naar de betere koffiebars en bierspeciaalzaken gaat. Geloof ons: 500 liter is geen massa!

Als je weet dat Siphon Brewing op verschillende festivals al heel wat prijzen in de wacht wist te slepen, dan kan dit biertje niet tegenvallen. Meer weten over de brouwerij, dan kan je hier een kijkje nemen.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Breng binnenkort snel een bezoekje aan de SLOW Concept Store

Pop-ups we brengen ze met plezier op Whatmatters, maar soms hebben we het gevoel ...

Wijn op maat bij de Taste Club

Er gaat weinig boven een gloed was wijn. Nu zijn we bij Whatmatters redelijk ...

Hosting door Fraai