WINACTIE!!! Plantui Smartgarden, Onze Mister C's Terminator-kruiden in uw living!

Laat het gezegd (en genoteerd) zijn: “Ik HAAT werken in de tuin.”

Neen, tuinieren is dus echt niet my cup of tea en moest ik kunnen, ik rij mijn gras af met een combinatie van zout en cyaankalie. Dit neemt echter niet weg dat de enige echt gezonde groenten en kruiden eigenlijk uit onze eigen tuin komen. Wat je zelf uit de grond haalt (en er vooral in steekt) is het enige waar je een 100% zekerheid over hebt. (tenzij je tijdens je slaapwandeling je moestuin gaat overgieten met allerlei chemisch spul van obscure origine)

We werken ons allemaal de rug krom om toch maar enigszins rond te komen, winkelen behoort tot de privileges van de mensen die niet echt professioneel bezig zijn en voor tuinieren hebben we niet echt de tijd

Op basis van die principes zou men er dus van uit kunnen gaan dat absoluut gezond eten totaal niet voor mij zou gaan zijn en dat koken met 100% gezonde groenten en kruiden voor mij zowaar een sprookje zou gaan worden. Vanzelfsprekend spreek ik, bescheiden als ik ben, altijd over mezelf maar ik ben ervan overtuigd dat ik kan spreken uit naam van een gigantisch deel van de (mannelijke) bevolking. We werken ons allemaal de rug krom om toch maar enigszins rond te komen, winkelen behoort tot de privileges van de mensen die niet echt professioneel bezig zijn en voor tuinieren hebben we niet echt de tijd.

Totdat de mensen van Plantui op de proppen kwamen met de Smart Garden. Voor de mensen die de vorige zin totaal niet hebben begrepen, laat me toe even de kernwoorden toe te lichten. Plantui is een bedrijf met grondvesten in Finland, ons vooral gekend vanwege sauna’s, lapland, rendieren en de Kerstman (ze hebben daar ook hun portie ferme vrouwen, maar daar gaan we later nog een artikel aan besteden), maar voornamelijk een land met een enorme ecologische cultuur.

Plantui is een bedrijf met grondvesten in Finland, ons vooral gekend vanwege sauna’s, lapland, rendieren en de Kerstman…

Finnen hebben al een eindje fits dat we best wat zorg beginnen dragen voor onze planeet zodat ook de komende generaties nog iets te zien gaan hebben. Bio-landbouw, gezonde levensstijlen, bewegen, .. het zijn dingen die voor Finnen even normaal zijn als longkanker voor de kettingroker. Maar Finnen zijn ook nuchtere mensen en ze beseffen als geen ander dat de rest van de wereld gevuld is met regelrechte tamzakken en luieriken.

We willen allemaal wel een betere wereld, maar het zijn vooral de anderen die het moeten doen en het mag ook allemaal niet teveel kosten. Dus als de Finnen de planeet een beetje beter willen maken, gaan ze vooral moeten werken aan het motiveren van de rest van de wereld.

Plantui heeft op een geniale wijze ingespeeld op deze mentaliteit wetende dat het persoonlijk lappen geven aan iedere mens die niet nadenkt over de toekomst niet echt een businessplan is, hebben ze zowaar the next best thing op de markt gebracht.

Meet the Smart Garden


Een gezonde wereld begint bij gezonde mensen en gezonde mensen eten vooral veel groenten. (dat hebben ze mij op school toch altijd wijs gemaakt) Het kweken van groenten en kruiden is niet alleen gezond, het zorgt er ook voor dat de afvalberg onder controle blijft en dat de CO waarden in de lucht leefbaar blijven.

Neem alle opgesomde ongemakken weg, verpak dat allemaal in een strak design jasje en je krijgt de Smart Garden

Helaas is het wroeten in de moestuin niet voor iedereen weggelegd. In onze overvolle steden heb je nauwelijks nog plaats om een bak met tulpen te zetten, laat staan een moestuin en wanneer zouden we ons in godsnaam daarmee gaan bezig houden ? We werken immers allemaal 80 uren per week voor een pensioen dat we toch niet meer gaan krijgen.
Neem alle opgesomde ongemakken weg, verpak dat allemaal in een strak design jasje en je krijgt de Smart Garden. Je moet ze het toegeven, die Finnen hebben dat goed in elkaar gestoken, dermate goed zelfs dat het een bijna idiot-proof systeem is.


De groenten en kruiden zitten verpakt in gecomprimeerde pastilles, die alles bevatten wat nodig is om ze te kunnen kweken. Drop zo een pastille in de Smart Garden en de Smart Garden regelt al de rest zelf. Het belichten en bewateren is een volledig geautomatiseerd systeem en door gebruik te maken van zo een gecomprimeerde pastilles moet je ook niet lopen zeulen met zakken potgrond of het betere tuinmateriaal.
Afhankelijk van het type plantje kun je dan vanaf 6 maanden de boel gaan snoeien en gaan koken met je eigen teelt. Het enige wat je zelf nog moet doen, is het vullen van het reservoir met water. Een taak die doodeenvoudig is, maar waar ik met enige zekerheid kan zeggen dat voor ongeveer 25% van de bevolking ook dat al too much gaat zijn.

Ik ken nu Elon Musk niet persoonlijk en ik weet ook totaal niet of die mens bezig is met de kweek van eigen groenten, maar in ieder geval zou de Smart Garden niet verkeerd staan in zijn keuken

In ieder geval, een schitterend stukje techniek dus, dat vervolledigd wordt met een riant aanbod groenten en kruiden. Van een standaard krulsla tot de meer exotische kruiden, waarvoor je je tong dient af te binden als je de naam uitgesproken wil krijgen. Het geheel werd ook afgewerkt, zoals we dat van de Finnen kunnen verwachten, met een ferme design-touch, waardoor het ook gewoonweg mega cool oogt om dat in uw huis te hebben staan. We kunnen dus stellen dat, mocht Elon Musk ooit willen tuinieren, hij naar alle waarschijnlijkheid een Smart Garden in huis zou halen.

Ik ken nu Elon Musk niet persoonlijk en ik weet ook totaal niet of die mens bezig is met de kweek van eigen groenten, maar in ieder geval zou de Smart Garden niet verkeerd staan in zijn keuken. Laat ons dan nu meteen maar overstappen naar de fun-part van het artikel.

Samen met Plantui en Futureproofedshop.com kunnen wij hier bij Whatmatters 1 lezer ERG tevreden maken.

We stellen namelijk 1 volledige Smart Garden starterkit ter beschikking, een kit met daarin :

 • –  Een Smart Garden
 • –  Een extension tray
 • –  En natuurlijk … groenten en kruiden in pastille-vorm voor 1 jaar ver. (ik moet depotheads helaas teleurstellen, daar zitten geen pastilles met marihuana-planten bij) Een kit die al snel tegen de 400€ aantikt naar waarde toe, geef toe dat er suffere dingen te winnen zijn op het wereldwijde web.

  Hoe neem je deel ? Easy !

 • –  Like de Whatmatters pagina
 • –  Like de Futureproofed shop pagina
 • –  Laat ons in een reactie weten waarom je die starter kit zou willen winnen

  De winnaar krijgt de volledige kit thuis bezorgd!

  Voor de niet-winnaars, de Plantui producten zijn ook te verkrijgen via de webshop van Futureproofed…

  https://www.futureproofedshop.com/nl/catalogsearch/result/?q=plantui

You May Also Like

Belgisch food design in het Heritage House

Zeggen dat we foodies zijn is misschien een brug te ver, maar eten doen ...

Exclusief & smaakvol

Bij Whatmatters houden we van schoonheid, dat zal ondertussen wel duidelijk zijn. Voor de ...

Hosting door Fraai