Les Benjamins: east meets west!

Les Benjamins mag dan wel zo Frans klinken als de pest, achter het streetwear merk zit toch echt wel Bunyamin Aydin, een dekselse Turk. Zowel pa als ma waren al in de mode aan de slag, dus ver moest de microbe niet kruipen. Een eigen label was dus volstrekt logisch en het succes mag gezien worden.

Streetwise Streetwear

Les Benjamins verwijst natuurlijk naar zijn voornaam, maar het woord blijkt ook in elke taal en religie voor te komen, wat het toch wat extra cachet geeft natuurlijk. Het wijst op de rijkdom van verschillende culturen, iets wat tegenwoordig niet genoeg kan onderstreept worden.

Het label brengt een mix van oost en west en heel wat verhalen uit de oudheid worden in de mangel gestoken met items van de huidige popcultuur. Verwacht je dus aan veel borduurwerk, digitale prints en opvallende stoffen.

De Herfst/Winter collectie verwijst naar Mongolië en een motief met een adelaar komt steeds terug. Blijkbaar heerst daar nog een traditie om te jagen met adelaars. Een mens leert zo nog eens wat. Fluwele bombers, joggingpakken en sweaters, het zit er allemaal in, keuze zat dus. Heel wat items verwijzen naar de jachttraditie en de kleuren zijn vrij aards.
In België is het nog goed zoeken naar de collectie, maar je vindt ze bij Smets in Brussel. Online bestellen kan natuurlijk ook.

Facebook

You May Also Like

Omega eert 50 jaar maanlanding met heerlijke horloge

“That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind” Met deze ...

Titolo x New Balance 247 'Deep into the blue'

Omdat het niet altijd adidas en Nike moeten zijn die in de spotlights staan, ...

3 keer los in de broek!

Je zal je broek maar moeten afstropen en daar in een boxershort van bij ...

Hosting door Fraai