Het eerste onderwaterrestaurant in Europa: 'Under'

Fancy dineren? Wij kunnen! Al zeker als het op een heel bijzonder plekje is. De kans is dan ook groot dat we binnenkort naar Noorwegen trekken, want daar werken ze momenteel volop aan een nieuwe hotspot. Daar zijn immers door architectenbureau Snøhetta immers plannen ontrold om het eerste onderwaterrestaurant in Europa te gaan bouwen. Zou je er een visje kunnen eten?

Eten met zicht op de onderwaterwereld

Het restaurant dat 3 verdiepingen telt en onder de naam ‘Under’ door het leven gaat zou wat weg hebben van een periscoop. De ingang ligt nog op zeeniveau, maar vervolgens nuttig je je glaasje champagne een verdieping lager om daarna nog dieper te duiken voor het diner. Daar beidt een gigantisch panoramisch raam je het perfecte uitzicht op de onderwaterwereld. Wedden dat je zalmpje eens zo goed smaakt?

Uiteraard wordt er versterkt glas voorzien. Naast een functie als restaurant, zou het gebouw ook dienst gaan doen als onderzoekslab. Naast een hapje eten zal er dus ook het onderwaterleven bestudeerd worden.
Snøhetta wist eerder al tal van designprijzen in de wacht te slepen, de kans is dus groot dat dit een prachtig bouwwerk wordt. De effectieve bouwwerken gaan in principe volgend jaar van start en de opening is voorzien in 2019. Zet ons maar alvast op de gastenlijst!

 
 

You May Also Like

Drink het echte 'Game of Thrones' bier!

Televisie, ik kijk het amper, altijd maar lezen en stukjes schrijven weet je wel. ...

Geen bezoekje aan de Italiaan zonder Santocci Limoncello!

Een bezoekje aan een Italiaans restaurant is gewoonweg niet compleet zonder een afsluitende limoncello. ...

Fine Blend…Whisky & luxe wandelschoen

Uitgezonderd onze waaghals, Mister C., zijn we geen wandelaars bij Whatmatters. Daar kan nu ...

Hosting door Fraai