Antwerpen een must visit voor Lonely Planet!

Ja, we zijn chauvinistisch. Ja, we zijn fier op onze stad, ook al is Jens naar de boerenbuiten gaan wonen. En het mooie is: we zijn niet alleen. Want ook de mensen van de Lonely Planet zijn fan van Antwerpen!

Antwerpen op nummer 6

De gekende reisgids plaatste Antwerpen dit jaar bij de 10 steden die je zeker moet bezoeken. Het mooie is, ik woon daar! Elke dag is dus een beetje citytrippen… De scheldestad staat op de 6de plaats te blinken en daar kunnen we natuurlijk alleen fier op zijn. We zien het pakweg Gnoelselderen zo snel nog niet klaarspelen.

Volgend jaar staat in Antwerpen het Barokjaar voor de deur en dat alleen was voor Lonely Planet al voldoende om Antwerpen op het lijstje te zetten. Een heel jaar lang zal Peter Paul Rubens in de kijker gezet worden. Naast het culturele, kreeg ook het Eilandje een eervolle vermelding, als opkomende wijk. We kunnen de rekels alleen maar gelijk geven.

Andere steden in de top 10? Sevilla, Detroit, Canberra, Hamburg, Kaohsiung, Matera, San Juan Guanjuato en Oslo. Maar om het op Antwerpen te houden. Hierbij alvast 5 adresjes die je als buitenstaander moet ontdekken op het Antwerpse Eilandje. Zeg dat de Whatmatters redactie het gezegd heeft.

5 zaken die je moet bezoeken op het Eilandje

  • Sanba: een co-working, eventruimte en ontbijt- & lunchbar in één. Strak en stijlvol vormgegeven. Niet te missen!
  • U: de nieuwe zaak van Vicky Geunes en Hans Otten. Heerlijke drankjes, lekker eten.
  • Felix Pakhuis: kijk je ogen uit, drink een drankje of proef van de ballen van Balls & Glory.
  • Black & Yellow Coffee Bar: een stevige shot cafeïne!
  • Antwerpse Brouw Compagnie: de brouwerij achter het Seefbier, brouwt nu ook op het Eilandje. Niet te missen!

You May Also Like

Haal eens een sterrenchef in huis!

Zelfs culinaire smulpapen kunnen het uit eten gaan wel eens beu worden, of dat ...

Eindelijk! De nieuwe Porsche Turbo S

En nu centjes tellen… Wij zijn nog niet bekomen van onze longdrive met de ...

En of we een blinde tijger kennen!

Tijgers: Die kennen we, figuurlijk toch. Maar blinde tijgers, nee, al veel minder. Eeg ...

Hosting door Fraai