Forza Juve! De Oude Dame krijgt een serie op Netflix

Nog een reden nodig om je Netflix abonnement te vernieuwen? Wél, La Vecchia Signora, oftewel de Oude Dame uit het professioneel voetbal, gekend onder de andere naam Juventus, komt met een vierdelige documentaire over misschien wel de mooiste club van Europa. De Oude Dame dus, één van de mooiste bijnamen in het voetbal. Die hebben ze te danken aan het feit dat het, op Genoa na, de oudste club van Italië is.

Helden als Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Michel Platini, Zinedine Zidane, Pogba, Andrea Pirlo en Zlatan Ibrahimovic droegen ooit de fantastische zwart-witte shirts die een andere mooie bijnaam I Bianconeri (de Wit-Zwarten) opleverden. Juve zebre…zebra, wit-zwart…de link met Juventus hoef je niet ver te zoeken.

 

Juventus is ook dé succesclub van het moment in Italië. De club uit Turijn is zowat de enige grote club uit het noorden die het zonder complexen opneemt tegen grootheden als Milaan en de zuidelijke en patserige rekels uit Rome. Op dit ogenblik maakt Juve zelfs jacht op de zevende titel op rij. Straf, als je weet dat ze in 2006 nog werden gestraft omwille van een omkoopschandaal en ze zo verplicht diende te degraderen tot de veel minder aantrekkelijke  Serie B. Maar zoals steeds…De Oude Dame veerde op en kwam nog sterker terug.

Iets wat ze bij Netflix wel weten te smaken. “Netflix is the home of passionate storytelling, and there are no more passionate fans than those of the Bianconeri. We are excited to have unique, exclusive access to one of the most important squads in the world”, zegt Erik Barmack, vicepresident International Original Series bij Netflix.

Het gaat hier dan ook om een echte primeur. Het is de eerste keer dat er een Netflix-serie over een voetbalclub wordt gemaakt.

 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Must Have! Speel binnen het uur ijshockey in je tuin!

De winter komt eraan en dan gaan we altijd eens kijken of de wereld ...

Villa en Ferrari van de echte Wolf of Wallstreet staan te koop!

Als er één film is die we afgelopen jaren wel meermaals onder de jongens ...

#NoBraClub is de nieuwste trend op Instagram

Laat het duidelijk zijn, onze aandacht is meteen getrokken! Een halve eeuw nadat zo ...

Hosting door Fraai