Dust jenever l Een 2.0 ervaring

We schreven het al eerder: na vermout is ook jenever aan een stevige revival bezig. Deze alcoholische versnapering gooit langzaamaan zijn oubollige imago af en wordt weer hip. Dan kunnen wij niet ontbreken natuurlijk, of dat denken we toch.

Een webbureau aan de jenever

Zo springt ook DUST JENVER – een Belgische jenever – op de kar. Deze jenever wordt op de markt gebracht door het webbureau Black Lion, het is eens wat anders dan websites in elkaar knutselen. Doen dit bedrijf verhuisde naar de voormalige stokerij van St.Pol zagen ze onmiddellijk de enorme mogelijkheden van de site in Kortrijk en besloten ze dan maar gelijk terug aan het stoken te gaan.

Met Dust maken ze definitief een komaf met het oubollige imago en kiezen ze voor een hippe uitstraling en een wel heel mooi vormgegeven fles. Het oog wil ook wat natuurlijk, zolang je er nog uit kan kijken toch.

Twee soorten moutwijn, gelagerd op Franse eiken vaten vormen de basis, waaraan botanicals worden toegevoegd. Een kenner zal jeneverbes, koriander, zoethoud en nog heel wat andere ingrediënten herkennen. Wij zijn geen kenners! Deze jenever kan je uiteraard puur drinken, maar net zo goed on the rocks of met tonic. Wil je wat originele recepten? Neem dan zeker een kijkje op de site.

De gin is offline nog beperkt verkrijgbaar, maar online bestellen is uiteraard mogelijk. De eerste batch bestaat uit slechts 300 genummerde flessen, er moeten natuurlijk nog websites gemaakt worden ook. Een flesje haal je in huis voor 29,90 roebeltjes. Wedden dat deze een prominent plaatsje krijgt in je drankkast?

Instagram

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

BALR. heeft nu ook zijn eigen jacht!

BALR., het kledingmerk van (ex)-topvoetballers Eljero Elia, Gregory van der Wiel en Demy de ...

Seefbier en Bootjesbier komen naar Antwerpen. Een nieuwe brouwerij op 't Eilandje!

Zo heel veel Antwerpse brouwerijen resten er ons niet meer. We hebben natuurlijk Brouwerij ...

De 5 duurste steden van Europa

We gaan niet zo vaak op vakantie bij Whatmatters, maar als we gaan dan ...

Hosting door Fraai