Waarom jij gek bent van borsten?

Geef het maar toe, een flink stel toeters gaat zelden onopgemerkt voorbij. Staren – zeker als het niet naar de exemplaren van je vriendin is – kan je op een stevige corrigerende tik te staan komen, maar dat neem je natuurlijk voor lief. Borsten, ze beschikken over een ongekende aantrekkingskracht, maar waarom in godsnaam?

Borsten scheppen een band

Larry Young, de auteur van The Chemistry Between Us, beweert het antwoord te hebben. Ze zorgen voor een emotionele verbinding. Deze verbinding komt tot stand tijdens de borstvoeding, wanneer oxytocine vrijkomt. Laat nu net hetzelfde hormoon vrijkomen tijdens de seks en je hebt je verklaring. Wil dit dan ook zeggen dat rekels zoals ik, die zonder borstvoeding zijn groot geworden, minder om borsten geven? Daar komt geen antwoord op, misschien moet ik zelf maar eens een studie in elkaar knutselen.

Waarbij de meeste diersoorten partners elk hun eigen weg gaan na de seks, bouwen mensen relaties op. In tegenstelling tot bij dieren hebben wij dus niet enkel seks om voort te plannen, maar ook om een band/relatie op te bouwen. Ook al kan je er misschien anders over denken als je ziet wat er allemaal gebeurt na een Tinder-date.

Bron: Mens Health / Huffington Post

 

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Ola, wij gaan voor granola

Of we gezonde jongens zijn bij Whatmatters?  Laten we dat even in het midden ...

Men's Society: op zoek naar het perfecte geschenk

Nu moeten we het bij Whatmatters toegeven: de baardgroei op de redactie is niet ...

Totally nuts in de Coco

Dat de kokosnoot aan een opmars bezig is, dat hoeven we jullie vast niet ...

Hosting door Fraai