Bezoek eens een drijvend stukje Venetië in Dubai

Nee, Venetië heb ik nog nooit gezien, maar de kans is groot dat ik het nog eerder in Dubai ga zien dan in Italië. In Dubai hebben ze alles en hebben ze het niet, dan maken ze het gewoon na!

Zo liggen er nu de plannen klaar om een stukje van Venetië na te bouwen en dat mag op een drijvend platform zijn. Daar kunnen ze in Las Vegas een puntje aan zuigen en ook San Marco Village in Schelle komt niet in de buurt…

Venetië onder water

Verwacht je aan gondels, kanalen en ook nog wat onderwater pret. In totaal zal het resort 4 decks omvatten, waarvan eentje onder de zeespiegel zal liggen. Het eiland moet het orgelpunt vormen van The World Development. Zo bezoek je er onderwaterlobby, 180 slaapkamers onder de zeespiegel en drie onderwaterrestaurants. Technisch gezien gaat hier trouwens om een boot en niet echt om een platform, maar verder snappen we er ook geen jota van hoe zoiets kan.

Tegen 2020 is de oplevering voorzien en in totaal zou het zo een 680 miljoen dollar gaan kosten. Heel wat evenementen die plaatsvinden in het échte Venetië zouden ook een broertje/zusje krijgen in Dubai.

Nog geen plannen voor 2020? Leg dan nu alvast je reisje vast!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Doe eens heerlijk decadent op The Yacht Week!

Zin in het uitstapje van je leven. Met een jacht van festival naar festival, ...

The best of both worlds!

Een heerlijk glas rode wijn weten we bij Whatmatters wel te pruimen en ook ...

Reistip: Whatmatters op champagne-trip

Mensen die ons al iets beter kennen weten dat wij wel een nat druifje ...

Hosting door Fraai