Les Benjamins: east meets west!

Les Benjamins mag dan wel zo Frans klinken als de pest, achter het streetwear merk zit toch echt wel Bunyamin Aydin, een dekselse Turk. Zowel pa als ma waren al in de mode aan de slag, dus ver moest de microbe niet kruipen. Een eigen label was dus volstrekt logisch en het succes mag gezien worden.

Streetwise Streetwear

Les Benjamins verwijst natuurlijk naar zijn voornaam, maar het woord blijkt ook in elke taal en religie voor te komen, wat het toch wat extra cachet geeft natuurlijk. Het wijst op de rijkdom van verschillende culturen, iets wat tegenwoordig niet genoeg kan onderstreept worden.

Het label brengt een mix van oost en west en heel wat verhalen uit de oudheid worden in de mangel gestoken met items van de huidige popcultuur. Verwacht je dus aan veel borduurwerk, digitale prints en opvallende stoffen.

De Herfst/Winter collectie verwijst naar Mongolië en een motief met een adelaar komt steeds terug. Blijkbaar heerst daar nog een traditie om te jagen met adelaars. Een mens leert zo nog eens wat. Fluwele bombers, joggingpakken en sweaters, het zit er allemaal in, keuze zat dus. Heel wat items verwijzen naar de jachttraditie en de kleuren zijn vrij aards.

In België is het nog goed zoeken naar de collectie, maar je vindt ze bij Smets in Brussel. Online bestellen kan natuurlijk ook.

Facebook

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Sponsored by

Joy of Matcha

Dit vind je misschien ook leuk

Amai (kro)KET Official

Als rasechte Antwerpenaars willen we al wel eens denken dat het epicentrum van de ...

WEEEEEEEKKKKKEEEEENND(tas)

Een man verzamelt heel wat spullen en tijdens een weekendje weg komt een weekendtas ...

Kompany en De Bruyne pronken in nieuw clubkostuum van DSquared2

Voetballend loopt het bij Manchester City niet altijd even lekker. Met 11 punten minder ...