Google pakt uit met een stevige upgrade: Pixel 2 & XL

Als de tovenaars van Google uitpakken met een nieuwe smartphone dan kunnen we niet anders dan dit eens bekijken. Al was het maar omdat ze ons anders misschien van hun zoekmachine flikkeren of onze adwords een stuk duurder maken… Soit, met de GOOGLE PIXEL 2 en 2 XL wagen ze zich in elk geval opnieuw op de markt om de concurrentie met Samsung en Apple aan te gaan.

Een stevige upgrade

Als we de verhalen mogen geloven mag je alvast rekenen op een zeer performante camera, een razendsnelle processor en een Google Assistant om u tegen te zeggen. Je mag je secretaresse bijna bedanken! Unlocken doe je net als bij de vorige met een vingerafdruk en over het algemeen zijn er qua design niet echt grote veranderingen doorgevoerd t.o.v. de Pixel.

De Pixel 2 komt met een 5 inch OLED-scherm, terwijl het scherm van de Pixel XL ruim een inch groter is. Hoewel er uiterlijk wel wat verschil is, valt daar qua prestaties amper wat van te merken. Beide draaien ze op een 2.35 Ghz Qualcomm Snapdragon en hebben ze 4 GB RAM. Er is een versie met 64 en eentje met 128 GB aan opslagruimte.

De telefoon luistert altijd mee

Wat is er leuk aan deze telefoon? De Always-On-Display. Die luister continu – een beetje freaky wel – naar omgevingsgeluiden en kan je altijd vertellen welk liedje er aan het afspelen is. De telefoon weerstaat ook water en stof. Een minpuntje? Er is geen aparte aansluiting meer voor een hoofdtelefoon, deze moet dus in de USB. Opladen en muziek beluisteren is dus niet mogelijk. Met een kneep in de zijkanten roep je je Google Assisant op, je moet het bij je secretaresse misschien niet proberen…

Misschien wel het belangrijkste: de camera is fenomenaal goed.

De Pixel 2 is verkrijgbaar in het zwart, wit en blauw. Nu is het toestel in principe niet beschikbaar in België, wij vallen uit de boot. Een tripje naar Duitsland of Frankrijk staat dus op je programma. Kostprijs? Reken op 550 euro voor de Pixel 2 en 721 euro voor de Pixel 2 XL.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Go retro met de RUARK R7 MKIII

Op zoek naar een fijn stukje retro design voor in je woonkamer, maar dan ...

De walnoten snufjes van Grovemade Sleeves

Wat we zouden zijn zonder ons teerbeminde Mac’je? Weinig, bitter weinig. We verzorgen het ...

Betaalbaar & stijlvol

Ondertussen is het bij onze volgers/lezers al wel bekend, whatmatters houdt wel van een mooi klokje. ...

Hosting door Fraai