Bekende Nederlander gaat viraal met humoristische video over wapendracht in VS

Zegt u de naam Arjen Lubach iets? Bij Noorderburen onder onze lezers zeker wel. In zijn programma ‘Zondag met Lubach’ Komt hij met humoristische, soms scherpe filmpjes over actuele thema’s.  Niet zo lang geleden deed hij de wereld geloven in een spin-off van Game of Thrones of werd Donald Trump al eens aan het kruis genageld na de verkiezingen. Nu is het alvast de beurt aan de wapenbezitters in de VS. Thema van dit filmpje? Een oproep aan de Europeanen om Amerika te helpen genezen van de NRA, ‘nonsensical rifle addiction’.

De video gaat ondertussen viraal en heeft de andere kant van de Atlantische Oceaan ook bereikt. Twitter ontploft en tientallen Amerikaanse media nemen het filmpje over. De Amerikanen zelf lijken niet echt te kunnen lachen met dit filmpje. De ziekte schijnt dan toch een kern van waarheid te bezitten. Ooit de reportage gezien bij Reizen Waes? Daar gaven Amerikanen elkaar korting in een eethuis als ze met een geweer in de broek kwamen dineren. En hoe hier met humor een brandend actueel thema wordt aangesneden.

Tags:

Joy of Matcha

Sponsored by

Joy of Matcha

Dit vind je misschien ook leuk

RIP Ché! Lang Leve Whatmatters

We kunnen het omschrijven als de ‘Kroniek van een aangekondigde dood’. Het maandblad Ché ...

Fender pakt uit met de Bluetooth speakers voor gitaarfans!

Wie kent het legendarische merk Fender niet? Alle grote rocksterren ter wereld spelen op ...

Uit de schaduw van manlief…de ondernemer in Valerie De Booser

Vergeet ‘De vrouw achter’…Valerie De Booser is niet de vrouw achter Koen Wauters, neen, ...